Volledig scherm
PREMIUM
De politie voert bij het Malieveld een charge uit tegen een groep die deelnam aan het bouwersprotest Grond in Verzet. © ANP

Schaamteloos op het Malieveld

ColumnAls een eigentijdse versie van Jut en Jul stonden Remco Dijkstra en Daniel Koerhuis op het Malieveld. In een filmpje van zestien seconden schaarden de twee Kamerleden van de VVD zich achter het protest van de bouwsector. ,,Wat gaan we doen? Bouwen! En oplossen.’’

De VVD is bezig een groot nummer te maken van het protesteren tegen jezelf. De partij is sinds een jaar of tien de machtigste van het land en levert met Mark Rutte al bijna een decennium lang de minister-president. Al die tijd heeft de VVD de touwtjes in handen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. CDA weer groot in de stad? Lastig!
    PREMIUM
    Column Rob Berends

    CDA weer groot in de stad? Lastig!

    Bij het CDA hebben ze grote plannen: ze gaan de steden heroveren. In de afgelopen decennia hebben de christendemocraten zich langzaam maar o zo zeker laten verdrijven uit de steden, verkiezing na verkiezing. Natuurlijk, altijd al was het platteland het heartland van het CDA. Maar dat de partij de steden nu helemaal aan de goddelozen heeft moeten overlaten, zint de nieuwe partijvoorzitter Rutger Ploum niet. Het moet anders.

Columns