Volledig scherm
PREMIUM
De politie voert bij het Malieveld een charge uit tegen een groep die deelnam aan het bouwersprotest Grond in Verzet. © ANP

Schaamteloos op het Malieveld

ColumnAls een eigentijdse versie van Jut en Jul stonden Remco Dijkstra en Daniel Koerhuis op het Malieveld. In een filmpje van zestien seconden schaarden de twee Kamerleden van de VVD zich achter het protest van de bouwsector. ,,Wat gaan we doen? Bouwen! En oplossen.’’

De VVD is bezig een groot nummer te maken van het protesteren tegen jezelf. De partij is sinds een jaar of tien de machtigste van het land en levert met Mark Rutte al bijna een decennium lang de minister-president. Al die tijd heeft de VVD de touwtjes in handen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De lijst misdragingen van de geradicaliseerde boeren is lekker uitgedijd in de afgelopen weken
    PREMIUM
    column Rob Berends

    De lijst misdragin­gen van de geradicali­seer­de boeren is lekker uitgedijd in de afgelopen weken

    De zin van de week: als je hier à la minute kunt zijn, kun je ook à la minute weer gaan. Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, kan ad rem zijn als je hem boos maakt. Een stel Brabantse boeren dacht dat het wel geinig was om het Keizer Karelplein te bezetten en het verkeer in heel Nijmegen plat te leggen – gewoon omdat het kon. Wegwezen of de ME komt eraan, was zijn boodschap.

Columns