Volledig scherm
PREMIUM
NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman met alle bidbooks. Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Arnhem en Maastricht/Limburg hebben hun plannen bij de NPO ingediend om het Eurovisie Songfestival 2020 te organiseren. © ANP Kippa

Shula ‘Cleopatra’ Rijxman leunt lekker achterover

COLUMNShula Rijxman van de NPO is een handige dame. Woensdag liet ze vijf steden opdraven in Hilversum om een gooi naar de organisatie van het Eurovisie Songfestival te doen. Ze zag er relaxed uit, alles onder controle, als Cleopatra in haar grote dagen.

Quote

Als je je een keer wat somber voelt over je eigen stad: lees een bidbook

Dat hele Songfestival was tot voor kort een idioot kitsch-evenement dat jaar na jaar werd gedomineerd door grommende Finnen of corrupte Oost-Europeanen. Maar nu we zelf gewonnen hebben, is het een internationaal evenement van de hoogste orde. 

Dus hadden alle vijf strijdende partijen hun meest creatieve geesten ingezet. Utrecht kwam met een fietskoerier aanzetten, de Maastrichtse delegatie had iets leuks uit de verkleedkist van Andre Rieu mogen uitzoeken, Rotterdam wist sowieso al dat het ging winnen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Uit het zicht van de massa kan het geen kwaad, denken ze
    PREMIUM
    COLUMN

    Uit het zicht van de massa kan het geen kwaad, denken ze

    Als je in de trein zit, trekt de adembenemende achterkant van het leven aan je voorbij. Spoorlijnen gaan soms langs de voorkant, maar veel vaker langs de achterzijde van het leven. Langs paardenweitjes, hobbyterreintjes en achtertuinen. Achter schuurtjes hebben de bewoners de overtollige restanten van hun bestaan opgeslagen: aftandse fietsen, oude surfplanken, halfvergaan tuinmeubilair. Daar kan het geen kwaad, denken ze, ver uit het zicht, onzichtbaar als het ware.

Columns