NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman met alle bidbooks. Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Arnhem en Maastricht/Limburg hebben hun plannen bij de NPO ingediend om het Eurovisie Songfestival 2020 te organiseren.
Volledig scherm
PREMIUM
NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman met alle bidbooks. Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Arnhem en Maastricht/Limburg hebben hun plannen bij de NPO ingediend om het Eurovisie Songfestival 2020 te organiseren. © ANP Kippa

Shula ‘Cleopatra’ Rijxman leunt lekker achterover

COLUMNShula Rijxman van de NPO is een handige dame. Woensdag liet ze vijf steden opdraven in Hilversum om een gooi naar de organisatie van het Eurovisie Songfestival te doen. Ze zag er relaxed uit, alles onder controle, als Cleopatra in haar grote dagen.

Quote

Als je je een keer wat somber voelt over je eigen stad: lees een bidbook

Dat hele Songfestival was tot voor kort een idioot kitsch-evenement dat jaar na jaar werd gedomineerd door grommende Finnen of corrupte Oost-Europeanen. Maar nu we zelf gewonnen hebben, is het een internationaal evenement van de hoogste orde. 

Dus hadden alle vijf strijdende partijen hun meest creatieve geesten ingezet. Utrecht kwam met een fietskoerier aanzetten, de Maastrichtse delegatie had iets leuks uit de verkleedkist van Andre Rieu mogen uitzoeken, Rotterdam wist sowieso al dat het ging winnen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Weinig is Nederlandser dan bij elke regel die wordt ingevoerd, op zoek te gaan naar de uitzonderingen
    PREMIUM
    column Rob Berends

    Weinig is Nederland­ser dan bij elke regel die wordt ingevoerd, op zoek te gaan naar de uitzonde­rin­gen

    Die intelligente lockdown van ons was al een lastig dingetje in de afgelopen twee maanden. Maar ik krijg het idee dat we met de intelligente exit van de komende maanden nog veel meer moeilijkheden gaan beleven. Best geinig dat uitgerekend de twee machtigste VVD’ers van het land, Mark Rutte en Klaas Dijkhoff, dat donderdagavond in de Tweede Kamer zelf aantoonden.

Columns