Stoomwals

columnHet treurige aan de tragikomedie rond Lelystad Airport is dat alles precies gaat zoals je verwacht. Het vliegveld moet er komen, hoe dan ook. Het is als een stoomwals. De route kan kronkelig zijn, soms houdt de wals even stil, maar altijd blijft het einddoel in het zicht. Dat het voertuig voor de gemeenteraadsverkiezingen even in de schuur werd gezet en een maand erna weer naar buiten is gereden, zat erin.

Soms is er irritatie onder de beschermheren van Lelystad. En altijd borrelt die als eerste op bij de Flevolandse commissaris van de koning, Leen Verbeek, die zei dat al die tegenstanders op 'het oude land' wat bekrompener dachten dan in mondain Flevoland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. We moeten naar de Achterhoek toe
    PREMIUM
    Column

    We moeten naar de Achterhoek toe

    We moeten met zijn allen naar de Achterhoek toe. Althans: als je er niet al woont. Dan hoeft het niet. Maar alle anderen zijn van harte welkom, roepen de hoge omes en tantes uit de Achterhoek ons al een tijdlang toe. De leegloop van de Achterhoek moet een halt worden toegeroepen. Het kan zo niet langer. De Achterhoek moet het kloppend hart van de maakindustrie worden, topondernemers zat. Deze week vond het pleidooi eindelijk enige weerklank buiten de Achterhoek zelf; EenVandaag wijdde er een fijne reportage aan.

Columns