Stoomwals

columnHet treurige aan de tragikomedie rond Lelystad Airport is dat alles precies gaat zoals je verwacht. Het vliegveld moet er komen, hoe dan ook. Het is als een stoomwals. De route kan kronkelig zijn, soms houdt de wals even stil, maar altijd blijft het einddoel in het zicht. Dat het voertuig voor de gemeenteraadsverkiezingen even in de schuur werd gezet en een maand erna weer naar buiten is gereden, zat erin.

Soms is er irritatie onder de beschermheren van Lelystad. En altijd borrelt die als eerste op bij de Flevolandse commissaris van de koning, Leen Verbeek, die zei dat al die tegenstanders op 'het oude land' wat bekrompener dachten dan in mondain Flevoland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dialect: 'De taal van de schaamte'
    PREMIUM
    column

    Dialect: 'De taal van de schaamte'

    Tot mijn twaalfde heb ik niets dan dialect gesproken. Thuis, met vriendjes, bij de voetbalclub - overal praatten we plat. Alleen in de klas op de lagere school schakelden we over op Nederlands, omdat het niet anders kon. Maar de taal van het schoolplein was het dialect. Soms zat er in de klas een nieuw kind, iemand wier ouders in ons dorp waren komen wonen. Import was het. Een stads'n, noemde we zo iemand. Het kind bleek geen dialect te verstaan, laat staan te spreken. Hoogst merkwaardig vond ik dat, een tikje verdacht zelfs. Hoe was zoiets in vredesnaam mogelijk?

Columns