Stoomwals

columnHet treurige aan de tragikomedie rond Lelystad Airport is dat alles precies gaat zoals je verwacht. Het vliegveld moet er komen, hoe dan ook. Het is als een stoomwals. De route kan kronkelig zijn, soms houdt de wals even stil, maar altijd blijft het einddoel in het zicht. Dat het voertuig voor de gemeenteraadsverkiezingen even in de schuur werd gezet en een maand erna weer naar buiten is gereden, zat erin.

Soms is er irritatie onder de beschermheren van Lelystad. En altijd borrelt die als eerste op bij de Flevolandse commissaris van de koning, Leen Verbeek, die zei dat al die tegenstanders op 'het oude land' wat bekrompener dachten dan in mondain Flevoland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. De wolf zal het grondgebied van de gemeente Arnhem niet betreden, zo werd besloten
  PREMIUM
  column

  De wolf zal het grondge­bied van de gemeente Arnhem niet betreden, zo werd besloten

  Er was deze week zoveel ophef, dat ik niet wist waar ik mijn aandacht op moest richten. Een Nijmeegse antifasciste zei in een camera dat je ‘paf’ moest zeggen als je Thierry Baudet dood wilde hebben, en iedereen werd boos. We waren amper bedaard of we ontdekten dat Thierry een kliklijn voor onderwijzers had opgezet omdat die aan linkse indoctrinatie deden. Een Arnhemse docent gaf zich bij voorbaat aan bij het meldpunt, en iedereen werd boos.
 2. Het raadsel van Thierry Baudet
  PREMIUM
  Column

  Het raadsel van Thierry Baudet

  Toen twee jaar geleden de Kamerverkiezingen in aantocht waren, besloot de Gelderlander alle lijsttrekkers uit te nodigen voor een interview. Nadat na veel bellen, mailen en onderhandelen de grote namen waren vastgelegd, lag er nog een vraag op tafel: vragen we Jan Roos of Thierry Baudet? Beiden hadden een nieuw partijtje opgericht en hoopten op de golven van het ongenoegen over de nasleep van het Oekraïne-referendum de Tweede Kamer binnen te surfen.

Columns