Volledig scherm
PREMIUM
Rob Berends. © Joost Hoving

Trein naar Kleef

ColumnOm de een of andere reden willen ze er in het provinciehuis niet aan. Er mag en zal niet opnieuw een trein gaan rijden tussen Nijmegen en Kleef. Deze week verscheen een nieuw onderzoek, waarin het ene na het andere bezwaar tegen heropening van de in 1991 gesloten lijn wordt opgesomd.

Heel apart. Ik zou zeggen: het spoor ligt er al, beetje afstoffen en oppoetsen en gaan met die banaan. Hoe moeilijk kan het zijn? 

 1. De wolf zal het grondgebied van de gemeente Arnhem niet betreden, zo werd besloten
  PREMIUM
  column

  De wolf zal het grondge­bied van de gemeente Arnhem niet betreden, zo werd besloten

  Er was deze week zoveel ophef, dat ik niet wist waar ik mijn aandacht op moest richten. Een Nijmeegse antifasciste zei in een camera dat je ‘paf’ moest zeggen als je Thierry Baudet dood wilde hebben, en iedereen werd boos. We waren amper bedaard of we ontdekten dat Thierry een kliklijn voor onderwijzers had opgezet omdat die aan linkse indoctrinatie deden. Een Arnhemse docent gaf zich bij voorbaat aan bij het meldpunt, en iedereen werd boos.
 2. Het raadsel van Thierry Baudet
  PREMIUM
  Column

  Het raadsel van Thierry Baudet

  Toen twee jaar geleden de Kamerverkiezingen in aantocht waren, besloot de Gelderlander alle lijsttrekkers uit te nodigen voor een interview. Nadat na veel bellen, mailen en onderhandelen de grote namen waren vastgelegd, lag er nog een vraag op tafel: vragen we Jan Roos of Thierry Baudet? Beiden hadden een nieuw partijtje opgericht en hoopten op de golven van het ongenoegen over de nasleep van het Oekraïne-referendum de Tweede Kamer binnen te surfen.

Columns