Volledig scherm
PREMIUM
John Bruinsma, de 'rapende reporter’, deze zomer in actie rond winkelcentrum Schuytgraaf in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Vaak zijn het de burgers die falen, niet de politici

Column Rob BerendsDeze week stonden in veel Arnhemse wijken grote vuilniszakken met plastic naast de vuilcontainers. Niet erin, maar ernaast. Zie je wel, mopperden tegenstanders van een nieuwe vuil-inzamelmethode: het nieuwe systeem deugt niet. De politiek heeft gefaald.

Dat hoor je vaker als er iets verandert. De politiek moet zorgen voor waterdichte regelingen, waarin op elk ontwijkgedrag wordt vooruitgelopen.

De vraag is of het echte verhaal niet steeds vaker een ander verhaal is: het verhaal van mensen die zich niets aan regels gelegen laten liggen. En daar moet de politiek een oplossing voor vinden. De gemeenteraad als politieagent.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Columns