Volledig scherm
PREMIUM
John Bruinsma, de 'rapende reporter’, deze zomer in actie rond winkelcentrum Schuytgraaf in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Vaak zijn het de burgers die falen, niet de politici

Column Rob BerendsDeze week stonden in veel Arnhemse wijken grote vuilniszakken met plastic naast de vuilcontainers. Niet erin, maar ernaast. Zie je wel, mopperden tegenstanders van een nieuwe vuil-inzamelmethode: het nieuwe systeem deugt niet. De politiek heeft gefaald.

Dat hoor je vaker als er iets verandert. De politiek moet zorgen voor waterdichte regelingen, waarin op elk ontwijkgedrag wordt vooruitgelopen.

De vraag is of het echte verhaal niet steeds vaker een ander verhaal is: het verhaal van mensen die zich niets aan regels gelegen laten liggen. En daar moet de politiek een oplossing voor vinden. De gemeenteraad als politieagent.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. CDA weer groot in de stad? Lastig!
    PREMIUM
    Column Rob Berends

    CDA weer groot in de stad? Lastig!

    Bij het CDA hebben ze grote plannen: ze gaan de steden heroveren. In de afgelopen decennia hebben de christendemocraten zich langzaam maar o zo zeker laten verdrijven uit de steden, verkiezing na verkiezing. Natuurlijk, altijd al was het platteland het heartland van het CDA. Maar dat de partij de steden nu helemaal aan de goddelozen heeft moeten overlaten, zint de nieuwe partijvoorzitter Rutger Ploum niet. Het moet anders.

Columns