John Bruinsma, de 'rapende reporter’, deze zomer in actie rond winkelcentrum Schuytgraaf in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
John Bruinsma, de 'rapende reporter’, deze zomer in actie rond winkelcentrum Schuytgraaf in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Vaak zijn het de burgers die falen, niet de politici

Column Rob BerendsDeze week stonden in veel Arnhemse wijken grote vuilniszakken met plastic naast de vuilcontainers. Niet erin, maar ernaast. Zie je wel, mopperden tegenstanders van een nieuwe vuil-inzamelmethode: het nieuwe systeem deugt niet. De politiek heeft gefaald.

33 reacties

 • RemcoG

  2 jaar geleden
  Ze moeten luisteren naar alle kiezers, niet alleen naar een kleine groep asocialen die afval zo maar ergens neer gooit. Hoe hard die ook schreeuwen.
 • RemcoG

  2 jaar geleden
  Daar zit niet zo veel verschil tussen. Als het gedrag van de mensen fout is loopt de zaak sowieso in het honderd, dus die regels moeten allebei doen.
 • Marco

  2 jaar geleden
  Ik ben projectleider, noch verbonden met de gemeente Arnhem.Doen de feiten je teveel pijn dat je het over een andere boeg gooit?Hou de discussie zuiver, doe wat aan research en je weer net zoveel als ik.Namelijk, dat diftar werkt.Inwoners van gemeenten waar diftar is ingevoerd betalen ook nog eens gemiddeld een lagere afvalstoffenheffing.Je kan er dus alleen maar op tegen zijn als je het uit gemak niet wilt.Of gewoon niet begrijpt.Dank u.
 • Waarom

  2 jaar geleden
  Projectleider diftar gemeente Arnhem heeft weer gesproken. Dank u.
 • Marco

  2 jaar geleden
  Is dat een feit of jouw mening? Als ik even Google op Diftar zie eigenlijk alleen maar berichten met de woorden succes, werkt, te succesvol, etc. Ook zie ik dat er steeds meer gemeenten op over gaan. Bijvoorbeeld Lingewaard, Westervoort, Duiven, Renkum, Ede, Veenendaal, etc. Zouden ze dat allemaal doen als het een fiasco is? Waar baseer jij jouw stelling op? 
 1. Theatermaker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen
  Play

  Theaterma­ker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen

 2. Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af
  Play

  Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af

Columns