John Bruinsma, de 'rapende reporter’, deze zomer in actie rond winkelcentrum Schuytgraaf in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
John Bruinsma, de 'rapende reporter’, deze zomer in actie rond winkelcentrum Schuytgraaf in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Vaak zijn het de burgers die falen, niet de politici

Column Rob BerendsDeze week stonden in veel Arnhemse wijken grote vuilniszakken met plastic naast de vuilcontainers. Niet erin, maar ernaast. Zie je wel, mopperden tegenstanders van een nieuwe vuil-inzamelmethode: het nieuwe systeem deugt niet. De politiek heeft gefaald.

33 reacties

 • RemcoG

  2 jaar geleden
  Ze moeten luisteren naar alle kiezers, niet alleen naar een kleine groep asocialen die afval zo maar ergens neer gooit. Hoe hard die ook schreeuwen.
 • RemcoG

  2 jaar geleden
  Daar zit niet zo veel verschil tussen. Als het gedrag van de mensen fout is loopt de zaak sowieso in het honderd, dus die regels moeten allebei doen.
 • Marco

  2 jaar geleden
  Ik ben projectleider, noch verbonden met de gemeente Arnhem.Doen de feiten je teveel pijn dat je het over een andere boeg gooit?Hou de discussie zuiver, doe wat aan research en je weer net zoveel als ik.Namelijk, dat diftar werkt.Inwoners van gemeenten waar diftar is ingevoerd betalen ook nog eens gemiddeld een lagere afvalstoffenheffing.Je kan er dus alleen maar op tegen zijn als je het uit gemak niet wilt.Of gewoon niet begrijpt.Dank u.
 • Waarom

  2 jaar geleden
  Projectleider diftar gemeente Arnhem heeft weer gesproken. Dank u.
 • Marco

  2 jaar geleden
  Is dat een feit of jouw mening? Als ik even Google op Diftar zie eigenlijk alleen maar berichten met de woorden succes, werkt, te succesvol, etc. Ook zie ik dat er steeds meer gemeenten op over gaan. Bijvoorbeeld Lingewaard, Westervoort, Duiven, Renkum, Ede, Veenendaal, etc. Zouden ze dat allemaal doen als het een fiasco is? Waar baseer jij jouw stelling op? 
 1. Laten we alle rotzooi die we hebben in een dun laagje over het land uitspreiden. Geniaal!
  PREMIUM
  column Rob Berends

  Laten we alle rotzooi die we hebben in een dun laagje over het land uitsprei­den. Geniaal!

  De burgemeester van Doetinchem had een briljant idee. Terwijl hij bezig was met heel belangrijke onderwerpen, waren in zijn stad 1300 vaten met giftig blusschuim opgeslagen. Die waren gaan lekken, het grondwater raakt vervuild. Waarom lozen we de rotzooi niet gewoon in de Oude IJssel, vroeg Mark Boumans zich af. Want, zo betoogde de eerste burger, in de rivieren zit toch al veel rotzooi.
 2. We zien steeds meer ouderen en gezinnen die geen idee hebben hoe ze zich moeten gedragen op een smal fietspad
  PREMIUM
  column rob berends

  We zien steeds meer ouderen en gezinnen die geen idee hebben hoe ze zich moeten gedragen op een smal fietspad

  Er werd in de afgelopen weken weer steen en been geklaagd over die verschrikkelijke wielrenners. Zij zouden de fietspaden terroriseren met hun malle gerace. Om van de mountainbikers nog maar te zwijgen. Met hun dikke banden ploegden ze door de natuur, geen zandhagedis, wandelaar of wild zwijn was nog veilig. Niets erger kortom dan de mamils, de middle aged men in lycra, die sneue mannen die de strijd met de oplopende jaren en hun te dikke buik willen aangaan.

Columns