Arbeidsmigranten bij het slachthuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Arbeidsmigranten bij het slachthuis. © Rob Engelaar

Voor het eerst stond een burgemeester echt op tegen de wantoestanden. En dat werd tijd ook

column Rob BerendsZijn wij niet allemaal wegkijkers? Natuurlijk weten we dat Polen en Roemenen ronddobberen in het afvoerputje van onze samenleving. Velen worden opgejaagd, uitgebuit en uitgewoond, recht onder onze ogen, in onze bedrijven, in onze wijken, door Nederlandse bedrijven.

3 reacties

 • RvzR

  1 jaar geleden
  Ja minder groei, minder inkomsten, minder uitgaven, minder uitkeringen, minder banen én weer zelf in de slachterij gaan staan zonder gemekker zonder ziekmeldingen gewoon weer met de laarzen in het bloed en met de messen in het vlees. Minder welvaart, minder Apple, minder op vakantie en het liefst zo’n 35 tot 40 % van het netto-inkomen voor het voedselpakket want dat smerige werk moet wel betaald worden.. toch?
 • Koos Nijssen

  1 jaar geleden
  En maar zeggen dat onze economie moet groeien. Ten koste van deze mensen dus en de lui die hen uitbuiten. En maar groeien. Meer XXL logistiek maar geen fatsoenlijke woningen. Welvaart eerlijker verdelen tussen landen is het enige dat gaat helpen voor een rechtvaardiger samenleving. En die idiote groeiambitie dumpen.
 • ruud

  1 jaar geleden
  Voor al die mensen moet er nu eindelijk eens volgens Nederlandse Arbeidsvoorwaarden betaald gaan worden.Niks goedkope arbeid via malafide uitzendbureau's.Altijd de mond vol van andere landen en zelf kijken we weg.De Coronauitbraak laat zien dat het moet al kijken de verantwoordelijken in Den Haag al weer de andere kant op.Zuid Europa vertellen hoe het moet en hier de eigen belangen beschermen ten koste van iedereen en alles.

Columns