Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Vroeger waren bejaarden oud, nu niet meer

Column Rob BerendsBij Museum Het Valkhof in Nijmegen hadden ze iets nieuws bedacht: vrijwilligers ouder dan 75 jaar hoeven ze niet meer. Te oud, niet meer van deze tijd. Bedankt voor bewezen diensten, fijn leven nog, blijf vooral binnen zitten, achter de geraniums, en vergeet de geruite plaid over de knietjes niet, anders krijgt u het maar koud.

2 reacties

 • Titus

  1 jaar geleden
  Op dit onderwerp, even terug in de tijd reageerde ik al lichtelijk pissig. Nu ik het weer zie, komt de elend weer naar boven, want dit is zo,n respectloos besluit van die dame Saam!  Die ouderen hebben daar jarenlang hun vrijwilligerswerk prima gedaan, en dan dat!  Heeft ze nou nog steeds geen beter plan? 
 • Hans

  1 jaar geleden
  Het moet anders, maar als je totaal geen idee hebt hoe, is dit een makkelijke. Al denk ik niet dat we daar een goed lopend museum mee terug krijgen. Andere oplossingen graag!
 1. Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen
  PREMIUM
  column Rob Berends

  Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen

  Wat zou er gebeuren als 39 procent van de moslims in Nederland in een enquête zou zeggen dat het gerechtvaardigd is politici eens flink te intimideren? Als een imam zou zeggen dat wie niet wil luisteren maar moet voelen? Als een lokale moslimleider een polletje zou uitschrijven met de vraag 'moeten we politici persoonlijk aanpakken omdat ze ons verraden hebben?
 2. De coronamaatregelen zijn dood en begraven onder jongeren, de 1,5 metersamenleving voorop
  PREMIUM
  column Rob Berends

  De coronamaat­re­ge­len zijn dood en begraven onder jongeren, de 1,5 metersamen­le­ving voorop

  Lang had ik het gemeden, maar op Koningsdag vond ik het tijd erheen te gaan. Het Sonsbeekpark in Arnhem, de plek met het beroemdste grasveld van Gelderland, met dat majestueuze uitzicht op de weilanden, de stad en de Eusebiuskerk. Het was vroeg in de middag, een fris zonnetje hing boven het park, de immense drukte die later op de middag het park zou overspoelen was nog ver weg.
 1. Uit protest omscholen: Van kunstenaar tot prostituee
  Play

  Uit protest omscholen: Van kunstenaar tot prostituee

 2. Aboutaleb roept op tot vaccineren
  Play

  Aboutaleb roept op tot vaccineren

Columns