Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Vroeger waren bejaarden oud, nu niet meer

Column Rob BerendsBij Museum Het Valkhof in Nijmegen hadden ze iets nieuws bedacht: vrijwilligers ouder dan 75 jaar hoeven ze niet meer. Te oud, niet meer van deze tijd. Bedankt voor bewezen diensten, fijn leven nog, blijf vooral binnen zitten, achter de geraniums, en vergeet de geruite plaid over de knietjes niet, anders krijgt u het maar koud.

Ik keek even op de kalender. Het jaar was toch net begonnen? Was het nu al 1 april? Klopte het wat ze zeiden en gaat de tijd steeds sneller als je ouder wordt? Waren we er toch weer ingetuind?

Maar nee, het was nog lang geen april, gelukkig niet, al dachten de vogels van wel en waren zij al begonnen hun nesten in te richten. Directeur Hedwig Saam was bloedserieus: 75 is te oud.

Quote

Jong personeel moest ze hebben, met ronde billen en gespierde borstkas­sen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen
    PREMIUM
    column Rob Berends

    Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen

    Wat zou er gebeuren als 39 procent van de moslims in Nederland in een enquête zou zeggen dat het gerechtvaardigd is politici eens flink te intimideren? Als een imam zou zeggen dat wie niet wil luisteren maar moet voelen? Als een lokale moslimleider een polletje zou uitschrijven met de vraag 'moeten we politici persoonlijk aanpakken omdat ze ons verraden hebben?

Columns