Volledig scherm
PREMIUM
© Koen Verheijden

Waarom zijn wij altijd het braafste jongetje van de klas?

column Rob BerendsNatuurlijk was het nieuws dat we in Gelderland de klimaatdoelen van 2030 niet gaan halen, als de kroniek van de aangekondigde dood. Het enige opvallende was dat de brenger van de boodschapper een GroenLinkser was. 

Gedeputeerde Jan van der Meer zei afgelopen week in deze krant dat in Gelderland de ogen groter waren dan de maag en dat we het niet gaan halen: de immense reductie van de CO2-uitstoot die zijn voorgangers zich ten doel hadden gesteld.

Van der Meer zei wat iedereen wist. Vanzelfsprekend gaat de provincie Gelderland haar milieudoelen niet halen, zoals ze die sinds jaar en dag niet haalt. Daarmee bevindt het provinciebestuur zich in goed gezelschap: geen enkele provincie haalt zijn milieudoelen, het landsbestuur doet dat evenmin. Niets wijst erop dat daar spoedig verandering in komt.

Quote

De stront klotst hier dag na dag tegen de deuren van de varkens­schu­ren aan

  1. CDA weer groot in de stad? Lastig!
    PREMIUM
    Column Rob Berends

    CDA weer groot in de stad? Lastig!

    Bij het CDA hebben ze grote plannen: ze gaan de steden heroveren. In de afgelopen decennia hebben de christendemocraten zich langzaam maar o zo zeker laten verdrijven uit de steden, verkiezing na verkiezing. Natuurlijk, altijd al was het platteland het heartland van het CDA. Maar dat de partij de steden nu helemaal aan de goddelozen heeft moeten overlaten, zint de nieuwe partijvoorzitter Rutger Ploum niet. Het moet anders.

Columns