Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Roos Koole ANP

Werkloos? D’ran dankzij Laborijn!

Column Rob BerendsDeze week kwam een onderzoek van de Rooie Vrouwen – die bestaan dus nog! – naar buiten. Zij hadden een meldpunt ingesteld voor klachten over de praktijken van Laborijn, de sociale diensten van Doetinchem, Aalten en Oude IJsselstreek schuilgaan. ‘Laborijn’, het woord had alle alarmbellen al moeten laten rinkelen. Sociale diensten die ten prooi vallen aan de fantasienaampjesmaffia – het kan alleen maar slecht aflopen.

Een beeld van totale krankzinnigheid doemt op. Mensen die zo arm zijn dat ze in aanmerking komen voor een pakket van de voedselbank, worden gekort op hun uitkering. Logisch: ze krijgen een voedselpakket, dan heb je ook geen geld nodig. Een man die weleens bij zijn buurvrouw in de straat eet, krijgt een boete. En een vrouw wier moeder overleed, had binnen een week een brief van Laborijn op de mat liggen waarin werd gewezen op de gevolgen voor haar uitkering, zodra ze de erfenis binnen had. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De lijst misdragingen van de geradicaliseerde boeren is lekker uitgedijd in de afgelopen weken
    PREMIUM
    column Rob Berends

    De lijst misdragin­gen van de geradicali­seer­de boeren is lekker uitgedijd in de afgelopen weken

    De zin van de week: als je hier à la minute kunt zijn, kun je ook à la minute weer gaan. Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, kan ad rem zijn als je hem boos maakt. Een stel Brabantse boeren dacht dat het wel geinig was om het Keizer Karelplein te bezetten en het verkeer in heel Nijmegen plat te leggen – gewoon omdat het kon. Wegwezen of de ME komt eraan, was zijn boodschap.

Columns