Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Roos Koole ANP

Werkloos? D’ran dankzij Laborijn!

Column Rob BerendsDeze week kwam een onderzoek van de Rooie Vrouwen – die bestaan dus nog! – naar buiten. Zij hadden een meldpunt ingesteld voor klachten over de praktijken van Laborijn, de sociale diensten van Doetinchem, Aalten en Oude IJsselstreek schuilgaan. ‘Laborijn’, het woord had alle alarmbellen al moeten laten rinkelen. Sociale diensten die ten prooi vallen aan de fantasienaampjesmaffia – het kan alleen maar slecht aflopen.

Een beeld van totale krankzinnigheid doemt op. Mensen die zo arm zijn dat ze in aanmerking komen voor een pakket van de voedselbank, worden gekort op hun uitkering. Logisch: ze krijgen een voedselpakket, dan heb je ook geen geld nodig. Een man die weleens bij zijn buurvrouw in de straat eet, krijgt een boete. En een vrouw wier moeder overleed, had binnen een week een brief van Laborijn op de mat liggen waarin werd gewezen op de gevolgen voor haar uitkering, zodra ze de erfenis binnen had. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ik kon het CDA niet meer volgen
    PREMIUM
    Column

    Ik kon het CDA niet meer volgen

    John Berends werd afgelopen week officieel de nieuwe commissaris van de Koning in Gelderland. Bij zijn eerste toespraak zei hij dat hij meer wil gaan luisteren naar de stille middengroepen die we niet horen, zei hij. Heel verstandig, dacht ik. Afgelopen week publiceerde de Volkskrant een goed stuk over die stille middengroepen met de kop: de gewone Nederlander is helemaal niet boos. Zouden ze het bij het CDA ook in de gaten hebben gekregen?

Columns