Pieter Omtzigt tijdens de voordracht van het CDA van de nieuwe lijsttrekker van de partij.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Omtzigt tijdens de voordracht van het CDA van de nieuwe lijsttrekker van de partij. © ANP

Zelden heeft iemand een vreemdere loopbaan in de Kamer gekend dan Pieter Omtzigt

column Rob BerendsTerwijl half Nederland nog aan het bekvechten was over Johan Derksen en Wilfred Genee, gebeurde er iets écht interessants: Pieter Omtzigt meldde zich als kandidaat-leider van het CDA. 

 1. We zien steeds meer ouderen en gezinnen die geen idee hebben hoe ze zich moeten gedragen op een smal fietspad
  PREMIUM
  column rob berends

  We zien steeds meer ouderen en gezinnen die geen idee hebben hoe ze zich moeten gedragen op een smal fietspad

  Er werd in de afgelopen weken weer steen en been geklaagd over die verschrikkelijke wielrenners. Zij zouden de fietspaden terroriseren met hun malle gerace. Om van de mountainbikers nog maar te zwijgen. Met hun dikke banden ploegden ze door de natuur, geen zandhagedis, wandelaar of wild zwijn was nog veilig. Niets erger kortom dan de mamils, de middle aged men in lycra, die sneue mannen die de strijd met de oplopende jaren en hun te dikke buik willen aangaan.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’