Bijna 4 op de 5 Rozendalers ging stemmen, de hoogste opkomst van Nederland

VIDEOROZENDAAL - Bijna 80 procent van de stemgerechtigde inwoners van de gemeente Rozendaal heeft gisteren gestemd voor de Provinciale Statenverkiezingen. Het percentage van 79,6 procent is, met nog zes gemeenten waarvan de precieze cijfers nog ontbreken, het hoogste van Nederland. 

Volledig scherm
Stemmen tellen in Rozendaal. © dG

Dat blijkt uit cijfers van persbureau ANP.

Rozendaal scoort daarmee als enige gemeente in Nederland een opkomst van meer dan 75 procent. De nummer twee op de lijst, Staphorst, komt niet verder dan 74,1 procent, nummer drie Bunnik noteert 71,6 procent. In slechts zes gemeenten ging meer dan 70 procent van de stemgerechtigden naar de stembus. 

Na Rozendaal is Scherpenzeel de gemeente met de hoogste opkomst in onze regio. Daar kwam 68,2 procent van de stemgerechtigden opdagen. In Barneveld ging 67,8 procent naar de stembus, in Renswoude 67,3 procent. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.