Volledig scherm
De Rhedense burgemeester Carol van Eert, hier bij het beeld van het echtpaar Carmiggelt in De Steeg. © Gerard Burgers

Burgemeester Rozendaal vindt brief collega Rheden aan haar inwoners op de mat

ROZENDAAL - Heeft de gemeente Rheden verborgen plannen buurgemeente Rozendaal in te lijven? Je zou het haast zeggen: de brief die de Rhedense burgemeester Carol van Eert aan zijn inwoners heeft gestuurd over georganiseerde criminaliteit, is dinsdag ook bij alle inwoners van Rozendaal bezorgd.

De inhoud van de brief moet de Rozendalers bekend zijn voorgekomen. Ook hun eigen burgemeester Ester Weststeijn heeft afgelopen vrijdag in het dorpsblad In de Roos een soortgelijke brief gepubliceerd.

De inwoners worden erin opgeroepen vermoedens van criminaliteit bij de politie te melden. Alle burgemeesters in de regio hebben in de afgelopen dag zo'n schrijven aan de inwoners gericht.

Schaamrood

Volledig scherm
Burgemeester Ester Weststeijn van Rozendaal, die sinds drie dagen in haar gemeente woont. © Gerard Burgers

Waarom is die van de Rhedense burgemeester ook in de buurgemeente terechtgekomen? Carol van Eert, het schaamrood op zijn kaken, wil het graag uitleggen. ,,Rheden voert een aantal taken uit voor Rozendaal, onder meer op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de jeugdzorg. Voor dat doel beschikken we over alle adressen van onze buurgemeente. Per ongeluk is mijn criminaliteitsbrief ook naar dat bestand verstuurd. Niet op naam, maar wel op adres. Heel stom, natuurlijk. Dit had nooit mogen gebeuren.”

De kwestie is des te meer pijnlijk omdat al jaren wordt gediscussieerd over de opheffing van de gemeente Rozendaal. Die discussie was juist geluwd nu met ingang van begin dit jaar de nieuwe burgemeester Ester Weststeijn is benoemd. Zij woont sinds drie dagen in haar gemeente en trof zelf de brief van haar collega ook bij de post aan. ,,Ik stond er natuurlijk wel even van te kijken”, vertelt ze. Haar collega Van Eert nam al spoedig contact met haar op. Hij had inmiddels een seintje van een inwoner van Rozendaal gekregen. 

Balen

,,We baalden er allebei van”, zegt Weststeijn. ,,Zo krijg je toch weer praatjes over de zelfstandigheid van onze gemeente. Het is natuurlijk een vergissing, dat snap ik wel. Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Maar de beeldvorming is verkeerd. Daarom heeft burgemeester Van Eert mij beloofd dat hij opnieuw een brief naar alle Rozendalers stuurt, om de zaak uit te leggen. Als het goed is valt die donderdag of vrijdag bij alle ruim zeshonderd Rozendaalse huishoudens op de mat.”

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.