Dorpsschool Rozendaal in gebruik genomen

VIDEOROZENDAAL - De leerlingen van Dorpsschool Rozendaal hebben dinsdagochtend hun nieuwe school in gebruik genomen. Daarmee kwam definitief een einde aan de meer dan tien jaar durende ‘Rozendaalse schoolstrijd’: de twist over de vraag op welke plek in het dorp de nieuwe basisschool een plek kon krijgen.

Volledig scherm
De kinderen van de Rozendaalse Dorpsschool stappen de nieuwe school binnen op de Bremheuvel. © Gerard Burgers

Het is dus de Bremheuvel geworden. Een heuvel aan de westzijde van de Schelmseweg, waar de omwonenden op zijn zachtst gezegd niet op een school zaten te wachten. 

Ook de Belangengemeenschap Rozendaal (BGR), de oudste politieke partij in het dorp, zag deze locatie niet zitten. Maar het is toch de Bremheuvel geworden, door samenwerking van de partijen Rosendael ‘74 en PAK. De BGR verloor er voor het eerst haar positie door in het college.

De Rozendaalse kinderen namen gisteren eerst afscheid van de oude school door de vlag te strijken en de sleutel van de school in de top van de mast te hijsen. Daarna ging het in optocht, met veel lawaai van pannen en deksels, naar de nieuwe school. Een poort van ballonnen verwelkomende de leerlingen op hun nieuwe leerplek.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.