De Torckschool in Rozendaal.
Volledig scherm
PREMIUM
De Torckschool in Rozendaal. © Gerard Burgers

Familie van baron heeft nog altijd veel invloed in Rozendaal, unieke rechtszaak dreigt

ROZENDAAL - In Rozendaal dreigt een unieke rechtszaak om regels uit de baronnentijd. De inzet is de Torckschool, een rijksmonument uit 1842 bij het kasteel Rosendael. 

9 reacties

 • Johanneke

  4 jaar geleden
  En wat gebeurt er met het paadje met bruggetje over de beek? Loopt pal voor het huis, moet dan ook zeker weg? Zo'n iddyllisch op plekje verkwansel je niet voor een paar rotcenten, shame on you gemeente Rozendaal !!! J.v.K.
 • Maria

  4 jaar geleden
  Dit is toch de mooiste peuterspeelzaal van Nederland? Waarom verhuizen?
 • Wim

  4 jaar geleden
  De school moet ‘school’ blijven. Dit is verkwanselen van gemeentelijk erfgoed. Er is zeker een “vrindje” van vastgoed langs geweest, met ‘een geweldig idee, kerel’ .. Ok, en als het niet anders kan: hoge prijs + langdurige hoge erfpacht. Voor onderhoud van het kasteel en omgeving.
 • Frietje

  4 jaar geleden
  En straks wordt het ook zo'n woning met "karakteristieke uitstraling maar hypermodern interieur met enkele originele features". Vreselijk. En zonde. Over 100 jaar slaat de gemeente zich voor zijn kop, want het kan nooit meer terug in écht originele staat. Zulke historie met een prachtig verhaal moet je koesteren en niet verpatsen aan een koper die er een projectje van maakt. Houd de traditie en regels in ere. Zo'n pand kan prima dienen als uniek schooltje/museum waar kinderen les krijgen over de historie van hun eigen dorp.
 • Pavel

  4 jaar geleden
  Daar sta je dan als "zelfstandige" gemeente.