Volledig scherm
PREMIUM
Rozendaal. © Rolf Hensel

Het gaat prima met deze kleine gemeente: het aantal uitkeringsgerechtigden gaat van 5 naar 3

ROZENDAAL - Bezuinigen? In Rozendaal hoeven ze daar niet aan te doen. Waar de buurgemeenten van Rozendaal veel geld tekortkomen, houdt de kleinste gemeente op de Veluwezoom geld over om de lokale schatkist te spekken.

Op 2 juli behandelt de gemeenteraad de lokale financiën in alle facetten: de financiële situatie nu, in het recente verleden en in de toekomst. Alles lijkt even rooskleurig. In 2018 kwam er door de verkoop van de bouwkavels op de oude sportvelden 1,2 miljoen euro in het laatje. Deze specifieke opbrengsten zijn bedoeld om de nieuwe Dorpsschool te betalen. Ook zonder de kavelverkoop komt de gemeente over 2018 in de zwarte cijfers uit met een resultaat van 51.000 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal
    PREMIUM

    Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal

    VELP/ROZENDAAL - ‘Muziekfestival in 30 huiskamers’, lonkt de kop op de voorpagina van de festivalkrant. Het getal van 30 klopt. Maar het zijn niet alleen huiskamers waarin op zondagmiddag 27 oktober in Velp en Rozendaal wordt gemusiceerd in het kader van Muziek aan Huis. Op de lijst van locaties waar de solisten, duo’s en grotere ensembles optreden, staan ook een koeienstal en Kasteel Rosendael. Daarnaast bieden enkele woon-zorginstellingen een podium.

Arnhem e.o.