Volledig scherm
Kasteel Rosendael in Rozendaal. © Martine Van Bon

Kasteel Rosendael voor het eerst in de winter open

ROZENDAAL - Kasteel Rozendaal is komende winter voor het eerst een dag per week open, namelijk op zondag. Tot op heden was het kasteel altijd dicht van 1 november tot 1 april.

Geldersch Landschap & Kasteelen, de eigenaar van kasteel Rosendael, gebruikte de winterperiode altijd voor een grote schoonmaakbeurt van het interieur en voor collectie- en gebouwenbeheer.

Wens

Toch bestond er bij het publiek ook in de winter de wens om het kasteel te bezoeken. Vandaar dat nu besloten is vanaf 1 januari tot 1 april het kasteel op zondag open te stellen. De rest van de week blijft het kasteel gesloten. 

De verandering is de danken aan een reorganisatie van de werkzaamheden. Deze worden voortaan gedurende het hele jaar uitgevoerd. De vrijwilligers van het kasteel en ook de afdeling Bouwkunde en Musea & Collecties van Geldersch Landschap & Kasteelen hebben zich daartoe bereid verklaard.

Meer dagen

Mogelijk gaat het kasteel te zijner tijd in de winter zelfs meer dagen open. Maar dat gebeurt alleen als er veel belangstelling voor is. Voorlopig blijft het bij de zondag alleen, steeds van 11.00 tot 16.00 uur. Vanaf 1 april is kasteel Rosendael dan weer gewoon geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.