Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Pleijter (rechts) samen met ontwerper Ruud-Jan Kokke op de Koningsberg in Rozendaal. © Erik van 't Hullenaar

Koningsberg in Rozendaal krijgt een stalen boom

ROZENDAAL - Nergens sta je hoger. Wie plaatsneemt op de Rozendaalse Koningsberg, achter de Rozendaalselaan,  heeft een uitzicht dat je anders alleen in bergachtige streken hebt. Diep onder je zie je de daken van de huizen aan de Kerklaan.

De aloude berg, die oorspronkelijk deel uitmaakte van de parkaanleg van kasteel Rosendael, is in 2016 weer te voorschijn gekomen. Het in 1875 door tuinarchitect Dirk Wattez met paden gestoffeerde wandelgebied was zo goed als overwoekerd geraakt door bos. De top van de berg zelf, een kunstmatige verhoging bovenop een heuvel, was afgevlakt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Rozendaal loopt warm voor energiecoöperatie De Zonneroos

    Rozendaal loopt warm voor energie­coöpe­ra­tie De Zonneroos

    ROZENDAAL - Veel Rozendalers tonen animo voor de nieuwe lokale energiecoöperatie De Zonneroos. Dertig dorpsbewoners hebben hun dak al ter beschikking gesteld voor de plaatsing van zonnepanelen. Daarmee moet stroom worden opgewekt voor de leden van de coöperatie, ook voor huishoudens die zelf geen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen. De notariële oprichting van De Zonneroos vindt later deze maand of volgende maand plaats tijdens een informatiebijeenkomst.

Arnhem e.o.