Ad de la Mar noemt zichzelf een funerair docent. Hij geeft al jarenlang rondleidingen op begraafplaats Moscowa in Arnhem, maar sinds kort ook op begraafplaats Rozendaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Ad de la Mar noemt zichzelf een funerair docent. Hij geeft al jarenlang rondleidingen op begraafplaats Moscowa in Arnhem, maar sinds kort ook op begraafplaats Rozendaal. © Gerard Burgers

Niet alleen adel rust op de begraafplaats in Rozendaal

ROZENDAAL - De bijna 180 jaar oude lommerrijke dodenakker in Rozendaal heeft veel bezienswaardigs. Dat maakt funerair docent Ad de la Mar meteen duidelijk. Natuurlijk zijn er de graven en grafmonumenten van de vroegere kasteelbewoners. Maar ook min of meer beroemde schrijvers en dichters, een musicus en een architect hebben op de begraafplaats in Rozendaal hun laatste rustplaats gekregen.

De nadruk mag zondag in de rondleiding van Ad de la Mar dan liggen op adel en beroemdheden, ook over graven van gewone mensen valt vaak best wat te vertellen. ,,Vroeger ging ik op begraafplaatsen altijd op zoek naar de graven van beroemde personen. Nu al lang niet meer.”

Quote

Vroeger ging ik op begraaf­plaat­sen altijd op zoek naar de graven van beroemde personen. Nu al lang niet meer

Ad de la Mar, Funerair docent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.