Volledig scherm
PREMIUM
Ad de la Mar noemt zichzelf een funerair docent. Hij geeft al jarenlang rondleidingen op begraafplaats Moscowa in Arnhem, maar sinds kort ook op begraafplaats Rozendaal. © Gerard Burgers

Niet alleen adel rust op de begraafplaats in Rozendaal

ROZENDAAL - De bijna 180 jaar oude lommerrijke dodenakker in Rozendaal heeft veel bezienswaardigs. Dat maakt funerair docent Ad de la Mar meteen duidelijk. Natuurlijk zijn er de graven en grafmonumenten van de vroegere kasteelbewoners. Maar ook min of meer beroemde schrijvers en dichters, een musicus en een architect hebben op de begraafplaats in Rozendaal hun laatste rustplaats gekregen.

De nadruk mag zondag in de rondleiding van Ad de la Mar dan liggen op adel en beroemdheden, ook over graven van gewone mensen valt vaak best wat te vertellen. ,,Vroeger ging ik op begraafplaatsen altijd op zoek naar de graven van beroemde personen. Nu al lang niet meer.”

Quote

Vroeger ging ik op begraaf­plaat­sen altijd op zoek naar de graven van beroemde personen. Nu al lang niet meer

Ad de la Mar, Funerair docent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal
    PREMIUM

    Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal

    VELP/ROZENDAAL - ‘Muziekfestival in 30 huiskamers’, lonkt de kop op de voorpagina van de festivalkrant. Het getal van 30 klopt. Maar het zijn niet alleen huiskamers waarin op zondagmiddag 27 oktober in Velp en Rozendaal wordt gemusiceerd in het kader van Muziek aan Huis. Op de lijst van locaties waar de solisten, duo’s en grotere ensembles optreden, staan ook een koeienstal en Kasteel Rosendael. Daarnaast bieden enkele woon-zorginstellingen een podium.

Arnhem e.o.