Volledig scherm
Ester Weststeijn voor haar oude woning in Den Bosch. Daar woont ze al vele jaren niet meer. © Bart Coolen

Nieuwe burgemeester Rozendaal is oud-leerling van het Rhedens Lyceum

ROZENDAAL - Met Ester Weststeijn uit Delft als de nieuwe burgemeester van het dorp krijgt Rozendaal een minder vreemde eend in de bijt dan het zich in eerste instantie laat aanzien.

De 41-jarige medewerker van de gemeente Pijnacker-Nootdorp bracht haar middelbare schooltijd namelijk door op het Rhedens Lyceum in ... Rozendaal. Nadien studeerde ze in Nijmegen Bedrijfscommunicatie. Die studie rondde ze cum laude af. 

Bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp is ze sinds 2014 concerncontroller. Daarvoor werkte ze er twee jaar lang als senior bestuursadviseur communicatie. Andere werkgevers waren de gemeente Dordrecht, een onderzoeksbureau en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 

Ester Weststeijn is getrouwd en moeder van twee kinderen, van 3 en 0 jaar. Ze is geen lid van een politieke partij.

Enthousiast

Corine ter Brugge, voorzitter van de vertrouwenscommissie van de gemeente Rozendaal, gaf dinsdagavond aan zeer enthousiast te zijn over de opvolger van Jan Hendrik Klein Molenkamp. ,,De vertrouwenscommissie was aangenaam verrast door de kwaliteiten en de opstelling van mevrouw Weststeijn. Zij heeft veel ervaring met organisatieveranderingen, hetgeen de komende jaren belangrijk is voor de gemeente Rozendaal. Rozendaal 2.0 wil een moderne gemeente zijn, met een jonge en levendige inbreng. Mevrouw Weststeijn brengt dit mee.”

De installatie van de nieuwe burgemeester wordt verwacht op 14 februari 2019. Twee weken eerder neemt  Klein Molekamp afscheid vanwege het bereiken van de 70-jarige leeftijd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.