Volledig scherm
PREMIUM
Straatbeeld in Rozendaal. © Rolf Hensel

Op Rozendaal plopt dagelijks een flesje wijn open: ‘Als je al die glazen bij elkaar optelt, schrik je wel’

ROZENDAAL - In de rijkste gemeente van Gelderland, het piepkleine dorpje Rozendaal bij Arnhem, wordt veel te veel gedronken. Volgens de website Afkickkliniekwijzer kijken de welvarende Rozendalers dagelijks veel te diep in het glaasje. 

Quote

We hadden niet verwacht dat er zoveel rijke gemeenten in de landelijke top-10 zouden staan

Van de 1.654 volwassen Rozendalers kiepert 12 procent van de mannen gemiddeld meer dan 21 glazen alcohol per week achterover;  bij vrouwen gaat het om meer dan 14 glazen  per week. Deze groep wordt daarmee als probleemdrinker beschouwd. 

Ter vergelijking: Bij de grote buur Arnhem, nog geen 10 kilometer verderop, gebeurt dat bij slechts 3 procent van de bevolking. 

Arnhem staat daarmee op de laatste, en meest gezonde, plaats. Rozendaal prijkt bovenaan de Gelderse ranglijst. Landelijk staat het stille dorp in de landelijke top tien. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Rozendaal loopt warm voor energiecoöperatie De Zonneroos

    Rozendaal loopt warm voor energie­coöpe­ra­tie De Zonneroos

    ROZENDAAL - Veel Rozendalers tonen animo voor de nieuwe lokale energiecoöperatie De Zonneroos. Dertig dorpsbewoners hebben hun dak al ter beschikking gesteld voor de plaatsing van zonnepanelen. Daarmee moet stroom worden opgewekt voor de leden van de coöperatie, ook voor huishoudens die zelf geen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen. De notariële oprichting van De Zonneroos vindt later deze maand of volgende maand plaats tijdens een informatiebijeenkomst.

Arnhem e.o.