Volledig scherm
PREMIUM
De moeder van René Ravestein (links) overleed nadat zij op haar fiets werd aangereden door een wielrenner. Wies van Weele zag het ongeluk gebeuren. © Paul Rapp

René’s moeder overleed door botsing met wielrenner: ‘Ze gebruiken de weg als racebaan’

Wielrenners gebruiken de weg als racebaan, soms met ernstige gevolgen. Dat moet stoppen, vindt René Ravestein. Zijn moeder overleed na een botsing met een wielrenner.

René Ravestein wist het al toen hij de spoedeisende hulp op liep. ,,Aan de blikken van de medewerkers zag ik dat het helemaal mis was”, vertelt hij. Het was 6 september 2018.

Twee dagen later overleed zijn moeder Klary Ravestein-Mout op 83-jarige leeftijd. Ze was niet meer bij kennis geweest na het ongeluk dat haar in Rozendaal was overkomen.

Een jaar en vier maanden later heeft René Ravestein (56) een boodschap: er moet een einde komen aan het roekeloze gedrag van wielrenners op de openbare weg. ,,Ze gebruiken de weg als racebaan en lijken niet te beseffen dat er voor hen ook regels gelden.”

Quote

In de wet is geen maximum­snel­heid voor fietsers vastgelegd. Daarom denken ze dat ze zich niet aan verkeers­bor­den hoeven houden, maar dat is niet zo

René Ravestein
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.