Volledig scherm
Het gemeentehuis van Rozendaal aan Kerklaan 1. © Google Streetview

Rhedense ambtenaren zitten achter het Rozendaalse loket

ROZENDAAL - Achter het enige loket op het gemeentehuis van Rozendaal komen voortaan Rhedense ambtenaren voor burgerzaken te zitten. De gemeenteraad heeft daartoe besloten, als onderdeel van het vernieuwingsplan van de kleine ambtenarij van Rozendaal. 

Het is ook de bedoeling dat de enige Rozendaalse burgerzakenmedewerker onderdeel wordt van de groep Rhedense ambtenaren die de paspoorten en dergelijke verstrekt.

De Connectie

De raad heeft ook ingestemd met deelname aan De Connectie voor onder meer administratie en ICT-diensten, maar wel onder voorwaarde dat deze nieuwe organisatie alles rond 2020 op orde heeft. De Connectie is een gezamenlijke ambtelijke organisatie van de gemeente Arnhem, Rheden en Renkum. Rozendaal wil klant worden, maar alleen als De Connectie ook kan garanderen dat de ‘Rozendaalse kwaliteit van dienstverlening’ wordt geleverd.

Met de keuze wil de gemeente de kwetsbaarheid van de kleine ambtelijke organisatie verminderen. Er werken dertien personen, waaronder parttimers. De provincie Gelderland uitte eerder dit jaar nog grote zorgen om de kwetsbaarheid van Rozendaal, juist toen de gemeente een nieuwe burgemeester moest zoeken. Deze reorganisatie was een belangrijke reden voor de provincie om de minigemeente toch een burgemeester te laten werven en Rozendaal zelfstandig te laten voortbestaan.

Die burgemeester is eerder deze week bekendgemaakt: het wordt de 41-jarige Ester Weststeijn (partijloos) uit Delft.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.