Volledig scherm
De gebouwen van de oude basisschool aan de Steenhoek in Rozendaal op archiefbeeld. © DG

Rozendaal laat dorpsschool aan Steenhoek definitief slopen

ROZENDAAL - De sloop van de school aan de Steenhoek in Rozendaal gaat door. De basisschool gaat zo mogelijk nog voor de kerst tegen de vlakte. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Alleen oppositiepartij BGR stemde tegen. De raad wil de schoollocatie gebruiken voor duurzame nieuwe woningen.

De dorpsschool verhuist in de laatste week van november naar de nieuwbouw aan de Bremlaan en wil daarna nog twee weken over de oude schoollocatie kunnen beschikken. Wethouder Marieke Albricht (Rosendael’74) zoekt intussen hard naar een bedrijf dat de school uit 1972 nog voor de kerst kan slopen.

De gemeente heeft twaalf bouwplannen voor de Steenhoek binnengekregen. Twee daarvan, die een verbouwing van de school hadden voorzien, vallen dus af.

In de gemeente blijkt aan appartementen veel behoefte. De oudere Rozendalers kunnen daardoor in hun eigen dorp blijven wonen. Wie straks aan de Steenhoek duurzaam mag gaan bouwen, moet voor de zomer van 2019 bekend zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal
    PREMIUM

    Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal

    VELP/ROZENDAAL - ‘Muziekfestival in 30 huiskamers’, lonkt de kop op de voorpagina van de festivalkrant. Het getal van 30 klopt. Maar het zijn niet alleen huiskamers waarin op zondagmiddag 27 oktober in Velp en Rozendaal wordt gemusiceerd in het kader van Muziek aan Huis. Op de lijst van locaties waar de solisten, duo’s en grotere ensembles optreden, staan ook een koeienstal en Kasteel Rosendael. Daarnaast bieden enkele woon-zorginstellingen een podium.

Arnhem e.o.