Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Eveline Van Elk

Rozendaal loopt warm voor energiecoöperatie De Zonneroos

ROZENDAAL - Veel Rozendalers tonen animo voor de nieuwe lokale energiecoöperatie De Zonneroos. Dertig dorpsbewoners hebben hun dak al ter beschikking gesteld voor de plaatsing van zonnepanelen. Daarmee moet stroom worden opgewekt voor de leden van de coöperatie, ook voor huishoudens die zelf geen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen. De notariële oprichting van De Zonneroos vindt later deze maand of volgende maand plaats tijdens een informatiebijeenkomst.

,,De animo is bemoedigend”, vertelt bestuurslid Marnix Scholten. De Zonneroos onderzoekt bij belangstellenden of hun daken geschikt zijn voor het opwekken van zonne-energie. Rozendaal ligt immers in een bosrijke en daardoor vaak schaduwrijke omgeving. 

Ook eigen zonnepark

De Zonneroos zoekt bovendien naar een locatie in Rozendaal om een eigen zonnepark te beginnen. De opbrengst daarvan komt ten goede van de leden. ,,Je kunt hierbij denken aan een groot dak of een terrein”, legt Scholten uit. ,,Het is echter niet gemakkelijk. We willen of kunnen dat niet zomaar doen in de vrije natuur.”

Scholten is blij dat de gemeenteraad vaart wil gaan maken in 2020 met de energietransitie in het dorp. ,,De positieve instelling van de lokale politiek is natuurlijk onontbeerlijk voor het slagen van ons burgerinitiatief.”

Alleen lid of ook participant

Rozendalers kunnen kiezen of ze alleen lid of ook participant willen worden van De Zonneroos. Meer details over de werkwijze van coöperatie De Zonneroos worden tijdens de oprichtingsvergadering gepresenteerd. Aanmelden kan via zonneroosrozendaal@gmail.com.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Eis: vier jaar cel voor regelen gewelddadige overval op huisvriend in Rozendaal
    PREMIUM

    Eis: vier jaar cel voor regelen gewelddadi­ge overval op huisvriend in Rozendaal

    ARNHEM – ,,Hij heeft een huisvriend op een schandelijke manier in de val gelokt. Hoe diep kun je zinken?” De officier van justitie eiste vrijdag na die woorden een gevangenisstraf van vier jaar tegen de 60-jarige Willem L. uit Arnhem. Hij ziet hem als de initiator van een gewapende overval op een huisvriend in de woning van zijn ex-vrouw in Rozendaal in mei vorig jaar. Mogelijk met als doel de verzekering op te lichten.

Arnhem e.o.