Volledig scherm
Artist Impression van de Rozendaalse Dorpsschool. © PR

Rozendaal moet orde bij nieuwe school handhaven

ROZENDAAL - Bedrijven die voor 7.00 uur 's ochtends (of 's avonds na 19.00 uur) bouwmaterialen afleveren bij de nieuwe Rozendaalse Dorpsschool, krijgen voortaan een boete. 

De gemeente heeft een camera gehuurd om hier controle op uit te oefenen. Ook laat Rozendaal de bouwplaats drie keer per week natspuiten, om de verspreiding van stof te voorkomen.

Rechtbank

Deze maatregelen neemt Rozendaal niet uit eigen beweging, maar op last van de voorzieningenrechter. Deze is ingeschakeld door een omwonende van de school, die ontevreden is over de manier waarop de gemeente de orde op de bouwplaats handhaaft. Hij heeft daar bij het college bezwaar tegen gemaakt, maar deze heeft het bezwaar afgewezen, waarop de omwonende naar de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie is gestapt. Deze houdt op 18 juli zitting. 

Om nu al zijn zin te krijgen, heeft de omwonende de voorzieningenrechter ingeschakeld, wiens uitspraak van kracht blijft  tot de gemeentelijke procedure (of een aansluitende gang naar de rechtbank) achter de rug is. De camera en het nat spuiten kosten tot 1 augustus 7.000 euro. Of de maatregelen daarna nog nodig zijn, hangt af van het verloop van de procedure. De Dorpsschool is klaar in oktober. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.