Volledig scherm
De Rozendaalse Kapel trad op tijdens de Buitendag. © Gerard Burgers

Rozendaal viert trots het 200-jarig bestaan

ROZENDAAL - De gemeente Rozendaal bestaat exact 200 jaar en daar zijn ze trots op in het kasteeldorp. Het jubileum werd zondag groots gevierd, met diverse activiteiten rond het kloppend hart van Rozendaal: het kasteel. Het dorp liep uit. 

Het kleine Rozendaal voegen bij buurgemeente Arnhem of Rheden? Zoals veel andere gemeenten al zijn opgegaan in grotere? ,,Nee hoor, waarom'', vroegen de Rozendalers zich hardop af.

Belangstellenden namen in de kasteeltuin deel aan een GPS-wandeling. Ook werd er met een handboog geschoten. De Rozendaalse Kapel zorgde voor de muzikale omlijsting.

Volledig scherm
Van alles te doen op de Buitendag in Rozendaal. © Gerard Burgers

Voor wielrenners, mountainbikers en gewone fietsers waren er drie routes uitgezet. De Rozendaalse kinderburgemeester Jet van Doesburg gaf het startsein voor de tochten.

'200 jaar gemeente Rozendaal' viel samen met de derde Rozendaalse buitendag, die werd afgesloten met een borrel bij de Oranjerie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.