Volledig scherm
PREMIUM
De ingang van Kasteel Rosendael aan de voet van de Posbank. Veel wielrenners komen hier met hoge snelheid naar beneden en stuiten dan op veel langzaam rijdende fietsers. © Gerard Burgers

Rozendaal wil snel ribbels in Kerklaan om afdalende wielrenners af te remmen

ROZENDAAL – De Kerklaan in Rozendaal krijgt zo snel mogelijk ribbels in het wegdek om snelle wielrenners af te remmen. Aanleiding voor de maatregel is een dodelijk ongeval tussen een wielrenner en een fietser in de zomer van 2018.

Marieke Albricht, wethouder van Verkeer in Rozendaal, wil de 30-kilometerzone bij Kasteel Rosendael nog aanpassen voor het toeristische zomerseizoen losbarst. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Rozendalers moeten hun woningen isoleren en zonnepanelen aanschaffen

    Rozenda­lers moeten hun woningen isoleren en zonnepane­len aanschaf­fen

    ROZENDAAL – Voor windmolens en zonneparken is geen plek in Rozendaal. Dorpsbewoners moeten daarom zonnepanelen op het dak leggen en hun woning isoleren om een bijdrage te leveren aan het doel ‘Rozendaal energieneutraal in 2050’. Als de gemeenteraad instemt met het raadsvoorstel, komt er een subsidieregeling voor beide maatregelen. Bovendien steekt de gemeente extra financiën in de promotie van energiebesparing in Rozendaal.

Arnhem e.o.