Volledig scherm
Het gemeentehuis van Rozendaal aan Kerklaan 1. © Google Streetview

Rozendaal wil wielrenners afremmen met ribbels in het wegdek

ROZENDAAL - Ribbels in het wegdek moeten de vele wielrenners afremmen die met vaak hoge snelheid de Emmapiramide afdalen richting de Kerklaan in Rozendaal.

Wethouder Marieke Albricht (Rosendael’74) van verkeer gaat die oplossing onderzoeken om de kruisingen bij het kasteel veiliger te maken. Ze doet dat naar aanleiding van een dodelijk ongeval in september vorig jaar. Een wielrenner reed toen een 83-jarige fietsster uit Oosterbeek aan met fatale gevolgen.

Albrecht heeft onderzoeksbureau Goudappel Coffeng onderzoek laten doen naar maatregelen om de verkeerssituatie ter hoogte van de Kerklaan en Rosendaalselaan veiliger te maken. Het advies is om verkeersborden te plaatsen en de geasfalteerde kruisingen te voorzien van klinkers. De aanlegkosten worden geschat op 70 tot 80 mille. ,,Dat is een fors bedrag”, zegt Albricht. Ze voelt meer voor ribbels in het wegdek, een idee waarop lokale wielrenners haar attendeerden. Dit lijkt goedkoper.

Of de verkeersmaatregelen tegen wielrenners bij kasteel Rosendael doorgaan, hangt af van adviezen van de politie en van Goudappel Coffeng. ,,Ik wil het eerst laten toetsen”, zegt Albricht. Elders in het dorp heeft Albricht te maken met een andere wegbeheerder die eveneens op de cent is. De provincie Gelderland wil de nieuwe verkeersoversteekplaats in de Schelmseweg (N785) niet voorzien van extra kleurige borden met knipperlichten om het verkeer te attenderen op schoolkinderen.

De fractie van Rosendael’74 had zich begin dit jaar hard gemaakt voor extra verkeersmaatregelen op de provinciale Schelmseweg. Rozendaal mag van de provincie wel op eigen kosten een paar reguliere verkeersborden plaatsen bij de oversteekplaats naar de nieuwe Dorpsschool. En Albricht gaat dat nu doen: de vertrouwde borden ‘spelende kinderen’ en ’50’. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.