Volledig scherm
© Thinkstock

Rozendaalse 75-plussers hebben meeste auto's en ze rijden het liefst in deze modellen

ROZENDAAL - Rozendaalse 75-plussers hebben relatief gezien de meeste auto's in hun bezit van alle gemeentes in Nederland, namelijk 744 auto's op de duizend inwoners. Ter vergelijking: in Amsterdam gaat het om 273 auto's per duizend inwoners. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend heeft gemaakt. 

Ook in Mook en Middelaar staan veel auto's voor de deur van 75-plussers. Met 607 auto's per duizend inwoners staat de gemeente op een goede derde plek in de lijst. 

Grijs

Er valt nog meer op aan het onderzoek van het CBS. Zo blijkt grijs de populairste autokleur en rijden 75-plussers het liefst in een Toyota Yaris, Opel Agila of Renault Megane Scenic. 

Steeds meer mensen van 75 jaar of ouder hebben een auto. Begin dit jaar bleek het autobezit in deze groep met een derde te zijn gestegen ten opzichte van tien jaar geleden. Op 1 januari 2018 telde Nederland 437 auto’s per duizend 75-plussers, begin 2008 waren dat er nog 325. 

Ouderen leggen wel de minste kilometers af van alle leeftijdsgroepen, namelijk 2,7 duizend kilometer per persoon per jaar. Jongeren komen uit op 4 duizend kilometer per jaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Weg met de dennen, leve de hei op het Rozendaalse Veld

    Weg met de dennen, leve de hei op het Rozendaal­se Veld

    ROZENDAAL - Zo’n tachtig vrijwilligers waren zaterdag actief op de Heidewerkdag op het Rozendaalse Veld. Wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden deed ook mee. Maar, zoals het een wethouder betaamt, eerst sprak hij de groep toe over de kwetsbaarheid van het ‘groene erfgoed’ dat Rheden in beheer heeft. ,,Er zijn veel handen nodig om de heide te houden zoals die is”, zei hij onder meer op de parkeerplaats aan de rand van het Rozendaalse Veld.

Arnhem e.o.