Volledig scherm
In november 2018 werd de nieuwe Dorpsschool in gebruik genomen. © Gerard Burgers

Rozendaalse jeugd moet iets langer wachten op ‘Panna Court’ op dak van Dorpsschool

ROZENDAAL - Het geplande speelveld op het dak van de nieuwe Dorpsschool in Rozendaal zorgt voor onverwacht gedoe. De gemeente moet het bestemmingsplan gaan wijzigen om het zogeheten Panna Court en het schoolplein ook openbaar toegankelijk te maken buiten schooltijden. Kinderen en jongeren moeten daardoor nog langer wachten op hun speelvoorziening. Het Panna Court (voetbalveldje) was een idee van de jongerenraad.

De gemeenteraad dacht in januari nog dat alles goed geregeld was en besloot toen tot aanleg. Maar op verzoek van de fractie Belangen Gemeenschap Rozendaal werd een aanvullend juridisch onderzoek gedaan dat het raadsbesluit onderuit kon halen. Zonder kleine bestemmingsplanwijziging kan het plan niet worden uitgevoerd, blijkt aldus wethouder Marieke Albricht. In dat wijzigingsproces is bezwaar mogelijk. Omwonenden kondigen al aan daarvan gebruik te zullen maken.

Verrast

De gemeenteraad reageerde ‘not amused’ op deze situatie. ,,Ik dacht dat alles in kannen en kruiken was”, zei fractievoorzitter Wilfred Jansen (PAK Rozendaal). ,,Hier ben ik door verrast. Maar PAK blijft voor 100 procent achter deze door jongeren geuite wens staan.” En zo dachten ook de twee andere fracties erover. Zij stemden weer gezamenlijk in met het maken van een Panna Court, een project dat door de extra procedure 7.000 euro  duurder uitpakt en nu 25 mille mag kosten.

,,We leggen het Panna Court pas aan als de aanpassing van het bestemmingsplan onherroepelijk is”, zegt Albricht over de juridische kant van de procedure. ,,Dat betekent dat de kinderen helaas nog op het speelveld moeten wachten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.