Volledig scherm
PREMIUM
Het Rozendaalse Veld, een geliefd terrein bij wandelaars, fietsers, hardlopers, liefhebbers van zweefvliegtuigjes en hondenuitlaters. © Marc Pluim

Rozendaalse Veld is vol, meer evenementen kunnen er niet bij

VELP / ROZENDAAL - Nieuwe evenementen zijn niet meer welkom op het Rozendaalse Veld. Het gebied kan de huidige evenementen nog net aan, maar meer kunnen er niet bij. De gemeente Rheden, die eigenaar is van het in de gemeente Rozendaal gelegen gebied, heeft dit besloten.

Het Rozendaalse Veld wordt al zwaar belast met hondenuitlaters en wandelaars. Bovendien zijn er veel evenementen, de meeste met een sportief karakter. Zo maken jaarlijks de Rozendaalse Veldtrail, de Bedriegertjestrail, de Derdekerstdagloop, de Julianarun en de Papendalrun gebruik van het gebied. Maar er zijn nog veel meer evenementen, waarvan een deel niet bij de gemeente wordt gemeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.