Volledig scherm
Het gemeentehuis van Rozendaal aan Kerklaan 1. © Google Streetview

VVD'ers azen op burgemeesterspost in rijk Rozendaal

VideoROZENDAAL/ ARNHEM - Vooral leden van de VVD zien wel wat in het burgemeesterschap van Rozendaal. Voor de post van eerste burger in de miljonairsgemeente, onder de rook van Arnhem, hebben zich in totaal 47 kandidaten gemeld.

Onder hen dertien leden van de VVD, die daarmee met afstand de best vertegenwoordigde partij is. Vijf CDA'ers doen een gooi naar de baan, vier leden van D66, drie PvdA'ers, twee GroenLinksers en van ChristenUnie en SGP heeft één lid belangstelling voor de functie.

Drie leden van lokale partijen hebben zich gemeld om in februari 2019 scheidend burgemeester Jan Hendrik Klein Molekamp (hij gaat met pensioen) op te volgen. De gemeenteraad van het rijkste dorp van Gelderland bestaat geheel uit lokale partijen, te weten Belangengemeenschap Rozendaal, Rosendael '74 en PAK Rozendaal. 

Onder de kandidaten (vijftien van hen vertegenwoordigen géén politieke partij) zijn veertien vrouwen. Een van de sollicitanten is (oud- of waarnemend) burgemeester, vijftien zijn (oud-)wethouder en dertien (oud-)volksvertegenwoordigers hebben zich gemeld.

De komende weken worden gesprekken gevoerd met de kandidaten. Het is de verwachting dat de aanbeveling eind oktober kan worden vastgesteld. In dat geval kan de nieuwe burgemeester van Rozendaal, dat verrassend genoeg zelfstandig door mag gaan, in februari 2019 worden beëdigd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.