De wielrenner kwam op de Kerklaan in Rozendaal in botsing met een auto.
Volledig scherm
De wielrenner kwam op de Kerklaan in Rozendaal in botsing met een auto. © Persbureau Heitink

Wéér een ongeval met een wielrenner in Rozendaal

VideoROZENDAAL - Op de Kerklaan in Rozendaal is vrijdagochtend een wielrenner gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto.

Het ongeluk gebeurde even na 10.00 uur. De bestelauto sloeg af naar De Moestuin, maar zag de tegemoetkomende wielrenner over het hoofd. De wielrenner klapte vervolgens op de zijkant van de bestelauto en kwam ten val. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de bestelauto, een man op leeftijd, kwam met de schrik vrij. Wel is zowel de fiets als het voertuig beschadigd geraakt.

Wielrenners suizen met hoge snelheid de Posbank af

De Kerklaan is een beruchte plek in Rozendaal. Vooral op de kruising bij het gemeentehuis gebeuren vaker ongelukken, omdat wielrenners vaak met hoge snelheid van de Posbank af komen.

Op de kruising bij het gemeentehuis overleed op 6 september 2018 een 83-jarige vrouw na een harde botsing met een wielrenner. ,,Ze gebruiken de weg als racebaan”, zegt de zoon van de overleden vrouw. Het ongeluk van vrijdag gebeurde niet op de kruising bij het gemeentehuis, maar iets verderop de Kerklaan. De wielrenner fietste richting de Posbank.

In de video laten we zien hoe hard de wielrenners rijden als ze de bebouwde kom van Rozendaal in rijden.

Arnhem e.o.