Wethouder Rozendaal wil nu geen nieuwe schoolroute

ROZENDAAL - Bij de opening van de Dorpsschool aan de Bremlaan in Rozendaal eind deze maand, moet er een voorkeursschoolroute zijn uitgestippeld voor ouders en schoolkinderen. Dat pleidooi hield Belangen Gemeenschap Rozendaal (BGR) in de gemeenteraad. 

Het blijkt tevergeefs. Wethouder Marieke Albricht van verkeer (Rosendael’74) voelt er helemaal niets voor. ,,We hebben weloverwogen besloten om nu juist geen voorkeursroute te maken”, zegt ze.

Over drie weken verhuist de Dorpsschool van de Steenhoek naar de nieuwbouw aan de Bremlaan, een locatie aan de andere kant van de Schelmseweg. 

Schoolverkeer
De buurtbewoners van dit deel van Rozendaal protesteerden de afgelopen jaren heftig tegen de verwachte stroom van schoolverkeer door hun wijk. Maar de gemeente wil eerst aanzien hoe de verkeersstromen zich er gaan ontwikkelen, voordat er geld wordt uitgetrokken voor aanpassingen aan straten als de Akkerlaan worden gedaan.

Albricht wil in samenspraak met de wijkbewoners de nieuwe verkeerssituatie bespreken wanneer de school eenmaal geopend is. Er is al geld gereserveerd voor verkeersmaatregelen. ,,Een deel van de wijkbewoners wil wel een voorkeursroute, een deel niet”,  schetst ze het dilemma. 

Onverstandig
BGR-fractieleider Loes Hupkes lijkt het onverstandig om eerst een mogelijke verkeerschaos te laten ontstaan alvorens de gemeente eventueel in actie komt. ,,Want de Range Rovers van ouders met schoolkinderen komen toch”, stelt zij.

Om de oversteek over de Schelmseweg voor de schoolkinderen mogelijk te maken, zijn overigens al wel maatregelen genomen. Sinds afgelopen voorjaar ligt hier een oversteekplaats.

Wethouder Marieke Albricht van de partij Rosendael'74 wil nu nog geen nieuwe schoolroute.
Volledig scherm
Wethouder Marieke Albricht van de partij Rosendael'74 wil nu nog geen nieuwe schoolroute. © Marc Pluim
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.