DEN BOSCH,DE APPARTEMENTEN LANGS DE MAAS IN DE MAASPOORT
Volledig scherm
PREMIUM
DEN BOSCH,DE APPARTEMENTEN LANGS DE MAAS IN DE MAASPOORT © Marc Bolsius

10.000 woningen er bij met extra oog voor starters en senioren in Den Bosch

DEN BOSCH - Den Bosch zet hoog in:  de gemeente wil de komende 10 jaar 10.000 woningen bouwen. Met een extra aandacht voor beginnende jongeren en studenten die tussen wal en schip vallen en voor senioren. Hoe? ,,Door bijvoorbeeld in nieuwbouwprojecten verplichtingen op te leggen en te kijken naar nieuwe woonvormen’’, denkt wethouder Roy Geers.

In de door Geers gepresenteerde nieuwe woonvisie, die voor grofweg de komende tien jaar geldt,  gaat extra aandacht uit naar ‘de mensen die nu tussen wal en schip vallen’.  ,,Starters die een te hoog inkomen hebben voor een sociale huurwoning en een te laag inkomen hebben voor een hypotheek.  Wij willen meer woningen in de  middenhuur en de sociale koop voor jongeren en studenten.’’

  1. Verkeerschaos aangepakt: Van Berckelstraat wordt fietsstraat, bus te gast en voor auto geen plaats
    PREMIUM

    Verkeers­cha­os aangepakt: Van Berckel­straat wordt fiets­straat, bus te gast en voor auto geen plaats

    DEN BOSCH - Een kluwen van auto’s, bussen en fietsers op de Van Berckelstraat. Het is een verkeerscocktail waarbij elkaar nauwelijks ruimte te geven is en fietsers nogal eens opzij moeten springen om auto's en stadsbussen te ontwijken. Daar gaat heel snel een einde aan komen. De verkeersader vanuit het noorden in de stad naar het centrum wordt een fietsstraat waarbij de bus te gast is. Auto's mogen er helemaal niet meer komen.