Volledig scherm
PREMIUM
Anne Fleur Lausberg (links) speelt al zes jaar trompet bij Rappo Grande (het opleidingsorkest van Kunst & Vriendschap in Vught). © Peter de Bruijn

17-jarige Anne Fleur uit Vught: ‘Strijd tegen kanker maakt een vechtersbaas van je’

VUGHT - Anne Fleur Lausberg uit Vught wil met een muzikale avond geld ophalen voor kinderkankerfonds KiKa. Ze kreeg de ziekte toen ze vijftien jaar oud was: ,,Het heftigste was dat mijn haar uitviel. Het was heel lang.” Nu wil ze iets terugdoen voor anderen. 

Merlijn (12) kijkt in de coulissen van De Speeldoos naar Anne Fleur Lausberg. ,,Heel dapper dat mijn zus straks haar verhaal op het podium vertelt”, zegt hij. “Ik heb ooit in de klas een presentatie gegeven over wat het ziek zijn van mijn zus met mij deed. Het was heel stil, ja.”

  1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
    PREMIUM

    De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

    DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”