Volledig scherm
PREMIUM
De HEMArkt trok veel bezoekers. © Roel van der Aa

180.000 spotgoedkope Hema-artikelen in Brabanthallen: ‘Inpakken en wegwezen’

DEN BOSCH - Overtollige voorraden die voor een prikkie aan de vrouw (en heel soms aan de man) worden gebracht, zonder dat er opzichtig gegraaid wordt. Dat is in een paar woorden wat het driedaagse HEMArkt event, dat in de Brabanthallen plaatsvindt, omhelst.

,,Hey, heb je effe een momentje? Hoe staat dit nepleren rokje me?", vraagt Elianne Peters spontaan aan een wildvreemde die Anne-Marie Harks blijkt te heten. ,,Nou, om eerlijk te zijn: het rokje staat je als gegoten. Het is precies je maat", luidt het commentaar dat zomaar rechtstreeks uit een commercial afkomstig had kunnen zijn. De twee zijn elkaars passpiegel, want even later worden de rollen omgedraaid. Nu is het Harks die om advies verlegen zit. ,,Jee, acht euro. Dat noem ik nou een zacht prijsje. Ik heb maar één ding op te zeggen: inpakken en wegwezen!”

  1. ‘Ben ik mijn rijbewijs kwijt als een lampje van de auto stuk is?’
    PREMIUM

    ‘Ben ik mijn rijbewijs kwijt als een lampje van de auto stuk is?’

    DEN BOSCH - De Bosschenaar (20) draait er niet omheen als hij terecht staat bij politierechter Vermeulen. Hij vertelt over het maken van ‘een hele domme keuze’. En daar heeft hij ‘veel spijt’ van. De Bosschenaar werd begin vorig jaar in Rosmalen betrapt tijdens het autorijden zonder rijbewijs. Hij bleek ook onder invloed te zijn van alcohol en drugs. ,,Ik had geblowd en gedronken’’, geeft de Bosschenaar direct toe.