Volledig scherm
De kruising op de Vlinderlaan © Politie Den Bosch

23 boetes op gevaarlijke kruising in Rosmalen om negeren stop-bord: vooral wijkbewoners zelf

ROSMALEN - 23 mensen hebben vrijdag een boete gekregen, omdat ze niet stopten voor het stop-bord op de Vlinderlaan in Rosmalen. Op deze weg kruist een fietspad, waar regelmatig aanrijdingen zijn tussen auto's en fietsers. Opvallend detail van de politie: degenen die bekeurd werden, waren voornamelijk wijkbewoners. 

Er gebeuren regelmatig ongelukken op deze en andere kruisingen met fietspaden in de wijk De Groote Wielen. Daar wordt al jaren over geklaagd en de gemeente heeft al verschillende waarschuwingssystemen neergezet, in een poging om de boel veiliger te maken. Niets lijkt tot nu toe echt te helpen. 

Op verzoek van bewoners hield de politie daarom vrijdag een controle. 23 mensen stopten niet voor het bord bij de fietskruising op de Vlinderlaan. Zij krijgen een boete van 140 euro. 

  1. Expo-show Elvis in Den Bosch brengt The King weer helemaal tot leven

    Expo-show Elvis in Den Bosch brengt The King weer helemaal tot leven

    DEN BOSCH - Voor menigeen is Elvis Presley een (relatief) vaag begrip, met name voor jongeren. Daarin willen Robin Klarenbeek(57) en Kees Versluys (52) verandering brengen. De een verzamelt al decennialang Elvis-spullen, de ander staat bekend als een van de beste Elvis-zangers van ons land. De twee hebben de handen ineengeslagen, wat is uitgemond in een verrassende rondreizende expositie annex show. Zaterdagavond streek de expo-show Elvis in Memory neer in café De Sjang.