Volledig scherm
De Zuid-Willemsvaart in Den Bosch © copyright Olaf Smit

Aangereden fietsers Den Bosch zijn niet in levensgevaar, doorrijder heeft zich nog niet gemeld

DEN BOSCH - De 29-jarige man die achterop de fiets zat toen deze werd geschept aan de Zuid-Willemsvaart, is niet in levensgevaar. Dat laat de politie desgevraagd weten. 

De fiets werd bestuurd door een 35-jarige man. Het duo reed in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 4.00 en 5.00 uur langs de Zuid-Willemsvaart, toen ze door een auto werden geschept. De man achterop raakte daarbij zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de fiets raakte ook gewond, maar zijn verwondingen zijn minder ernstig.

De automobilist reed na het ongeval door. De politie roept daarom de bestuurders en getuigen op zich te melden. De bestuurder heeft zich nog niet gemeld. Of er er zich getuigen gemeld hebben, is niet duidelijk. Het is volgens een politiewoordvoerder nog ‘vroeg om iets te melden over de stand van het onderzoek'.  De politie kon daarom ook geen antwoord geven op de vraag wat voor verdere actie er wordt ondernomen in deze zaak.

Op de plaats van het ongeval is een rechter buitenspiegel van een donkerkleurige auto achtergebleven, zo liet de politie eerder wel weten. ,,De verkeersspecialisten van de politie doen uitgebreid onderzoek naar wat er precies gebeurd is", zo lieten zij ook weten.

 1. Bossche transferia steeds minder populair
  PREMIUM

  Bossche transferia steeds minder populair

  DEN BOSCH - De populariteit van de vier transferia aan de rand van de binnenstad in Den Bosch neemt af. De opbrengsten lopen de laatste drie jaar hard terug en worden de prognoses bij lange na niet gehaald. Dat geldt voor de drie transferia aan de Vlijmenseweg , De Vliert en De Pettelaar. Het medio vorig jaar geopende duurzame transferium aan de Deutersestraat leverde ruim 318.000 euro op, nog altijd bijna twee ton minder dan verwacht.
 2. Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel
  VIDEO

  Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel

  DEN BOSCH - Het dagelijkse ‘gejakker’ en de toenemende individualisering en modernisering, waarbij complete levens beheerst worden door gebruik van social media, zijn typisch voor deze tijd. Ze dragen ertoe bij dat het intermenselijke contact vaak op een laag pitje staat. En al helemaal met een wildvreemde. Hoogste tijd voor een tegenreactie, vinden de verbinders Annemieke van Dort en Thijs Verberne. De een legt het accent op het oogcontact, de ander op het freehuggen.