Volledig scherm
De Zuid-Willemsvaart in Den Bosch © copyright Olaf Smit

Aangereden fietsers Den Bosch zijn niet in levensgevaar, doorrijder heeft zich nog niet gemeld

DEN BOSCH - De 29-jarige man die achterop de fiets zat toen deze werd geschept aan de Zuid-Willemsvaart, is niet in levensgevaar. Dat laat de politie desgevraagd weten. 

De fiets werd bestuurd door een 35-jarige man. Het duo reed in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 4.00 en 5.00 uur langs de Zuid-Willemsvaart, toen ze door een auto werden geschept. De man achterop raakte daarbij zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de fiets raakte ook gewond, maar zijn verwondingen zijn minder ernstig.

De automobilist reed na het ongeval door. De politie roept daarom de bestuurders en getuigen op zich te melden. De bestuurder heeft zich nog niet gemeld. Of er er zich getuigen gemeld hebben, is niet duidelijk. Het is volgens een politiewoordvoerder nog ‘vroeg om iets te melden over de stand van het onderzoek'.  De politie kon daarom ook geen antwoord geven op de vraag wat voor verdere actie er wordt ondernomen in deze zaak.

Op de plaats van het ongeval is een rechter buitenspiegel van een donkerkleurige auto achtergebleven, zo liet de politie eerder wel weten. ,,De verkeersspecialisten van de politie doen uitgebreid onderzoek naar wat er precies gebeurd is", zo lieten zij ook weten.