Het Engelermeer bij zonsondergang
Volledig scherm
Het Engelermeer bij zonsondergang © Hellen Emmen

Aanleg pad bij HOP Engelermeer had beter overlegd moeten worden

ENGELEN - De gemeente had haar plan voor werkzaamheden rond het Engelermeer ook moeten delen met het Platform Keelbos. Dat zegt een woordvoerder in reactie op kritiek van het platform.

Het platform is de spreekbuis van gebruikers van de HOP, de homo-ontmoetingsplek bij het meer die door de gemeente wordt gedoogd. Anthony Mathijsen maakte in een brief bezwaar tegen de aanleg van het pad, zo dicht bij de HOP. Bovendien werden de werkzaamheden uitgevoerd in het broedseizoen. 

Quote

De gemeente was zich bewust van het feit dat de werkzaamhe­den plaatsvin­den in het broedsei­zoen

Gemeentewoordvoerder

Vergunning

De gemeente had het snoeien en aanleggen van een tijdelijk wandelpad wel besproken met de bestuursraad, Boskalis, pachters, visvereniging en Boom en Bosch, maar niet met het platform. Volgens de gemeente was voor de werkzaamheden geen vergunning nodig. ,,De gemeente was zich bewust van het feit dat de werkzaamheden plaatsvinden in het broedseizoen", aldus de woordvoerster. Daarom zijn ambtenaren en de aannemer voor de uitvoering nog in het gebied geweest om zeker te weten dat er zorgvuldig wordt gewerkt.

Regenboogstad

De kritiek dat juist Den Bosch als regenboogstad meer rekening had moeten houden met deze HOP, weerlegt de woordvoerder. ,,Wij zijn inderdaad regenboogstad, maar ons programma is niet gericht op het in stand houden van dit gebied voor deze specifieke groep gebruikers."