Volledig scherm
Bij de entree van het JBZ wordt aandacht gevraagd voor de cao-onderhandelingen. © Paul Roovers/BD

Actiecomité JBZ gaat na of personeel tot staking bereid is

DEN BOSCH - Het actiecomité in het JBZ gaat momenteel na hoe het staat met de bereidheid van medewerkers om mee te doen aan de landelijke stakingsdag van ziekenhuizen.

Volgens William Damen van het actiecomité wordt al een aantal weken nagegaan hoe het staat met de actiebereidheid.  De vraag die als eerste voorlag was of het JBZ wilde aanhaken bij de acties waarbij ziekenhuizen opeenvolgend één dag zondagsdiensten gaan draaien. Dat gebeurt in het land al een aantal weken.

Nu de gezamenlijke bonden hebben besloten tot één landelijke actiedag op 20 november peilt het comité in het JBZ of daarvoor ook animo is.   

  1. Nu zijn Bossche winkeliers mikpunt van Kick Out Zwarte Piet: ‘Straks vliegt er steen door ruit’
    PREMIUM

    Nu zijn Bossche winkeliers mikpunt van Kick Out Zwarte Piet: ‘Straks vliegt er steen door ruit’

    Vr 22 nov. Nu de sint veilig is aangekomen in Den Bosch, richt Kick Out Zwarte Piet (KOZP) haar pijlen op de lokale middenstand. Bakkerij Jan de Groot, Keurslagerij Slenders, Kantoorboekhandel Mettrop en feestwinkel Hoofs moeten van de actiegroep de in hun ogen racistische zwartepietenpoppetjes uit de etalageruit halen. De winkeliers zelf zijn angstig om te reageren. ,,Er lopen momenteel zoveel heetgebakerde mensen rond.”