Volledig scherm
Mogelijke locaties van busstation boven de perrons. De meerderheid van de gemeenteraad wil dit niet laten onderzoeken. © PvdA Den Bosch

Afzonderlijk onderzoek naar busstation Den Bosch bovenop perron stap te ver

DEN BOSCH - Het idee om te onderzoeken of er in de toekomst een busstation gebouwd kan worden op het perron van treinstation Den Bosch is door een aantal raadsleden ’gedurfd’ genoemd, maar het voorstel van de PvdA haalde het niet. 

De gemeenteraad vindt dat er al een breed onderzoek komt naar de toekomst van de achterzijde van het station. ,,Het college is al bezig. Dit is een deel-oplossing en gaat een stap te ver. Dan kunnen we elke maand wel zoiets verwachten’’, oordeelde Ralph Geers van de VVD woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. 

Een meerderheid sloot zich bij de VVD aan en wacht liever de onderzoeken en overleggen af die de gemeente met NS en ProRail over de aanpak van het gehele gebied aan de westzijde van het station hebben.

Overlast hiermee overmorgen niet opgelost

Wethouder Jan Hoskam hield de raad ook voor dat de kans groot is dat als dit plan kan worden uitgevoerd ’we vijftien tot twintig jaar verder zijn’. ,,We lossen met dit voorstel overlast dus zeker niet overmorgen al op.’’ 

De PvdA ziet in het station op het station onder meer een oplossing voor de overlast door bussen op de ovonde op het Julianaplein en bij de Draak. Aan de zijde van het Paleiskwartier is volgens de PvdA meer ruimte voor busverkeer, maar niet echt voor een station. Tenzij je de lucht ingaat, aldus de partij. 

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.