Volledig scherm
Politiehond. Foto ter illustratie. © thinkstock

Agent en hondengeleider van politie aangevallen in Den Bosch: drie aanhoudingen

DEN BOSCH - Een agent en een hondengeleider van de politie zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangevallen in Den Bosch. Dat gebeurde bij een aanhouding aan de Hudsonlaan, in de wijk Schutskamp. De verdachte verzette zich tegen de aanhouding, een omstander viel de politiemedewerkers aan.

Het incident speelde zich af rond 2.15 uur 's nachts. Uiteindelijk kreeg de politie de situatie onder controle, met behulp van honden. Er werden drie verdachten aangehouden: voor de wet ID, belemmeren en het beledigen van een agent.

Lichtgewond

Een woordvoerder van de hondenpolitie Oost-Brabant laat weten dat de geleider en een andere agent ‘licht letsel’ opliepen bij de actie.

  1. Supportersbus FC Den Bosch bij ‘kansloze actie’ gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch bij ‘kansloze actie’ gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’

    DEN BOSCH/BREDA - Een bus vol met FC Den Bosch-supporters is vrijdag op weg naar de wedstrijd tegen NAC in Breda stopgezet door de politie en naar het politiebureau gebracht voor controle. De politie vermoedde na een tip dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken tijdens de wedstrijd’. Maar tijdens het fouilleren van de groep - in het cellencomplex - bleek dat bijna niemand iets op zak had.