Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Agenten en politiehond gewond bij aanhoudingen na geluidsoverlast in Den Bosch

DEN BOSCH - Drie mensen zijn zondag opgepakt na een melding van geluidsoverlast in een woning aan de Hudsonlaan in Den Bosch. Dat meldt de politie donderdag. Ze mishandelden drie agenten en een politiehond.

Voor de tweede keer kwam er een melding binnen van geluidsoverlast in de woning aan de Hudsonlaan. Deze keer om 2.00 uur 's nachts.

Verzet bij aanhouding

Agenten hoorden zelf ook de geluidsoverlast maar troffen geen bewoner aan. Wel een 45-jarige man uit Maaspoort. Hij voerde het woord en weigerde zich te legitimeren. Ook gaf hij een valse naam op. Toen hij werd aangehouden verzette hij zich hevig. 

Daarom wordt de man verdacht van zware mishandeling. Een 26-jarige vrouw uit Utrecht belemmerde de aanhouding en beledigde de agenten. Ook zij werd opgepakt. Een 40-jarige inwoner van de Kruiskamp werkte de agenten ook tegen en mishandelde een politiehond. 

Agenten gewond

Er moesten meerdere agenten ter plaatse komen om het drietal aan te kunnen houden. Twee agenten raakten gewond.

De vrouw kreeg een taakstraf, de 40-jarige man een dagvaarding en de 45-jarige man werd vrijgelaten nadat hij is voorgeleid. Hij moet volgende week voor de rechter verschijnen bij een snelrechtzitting.