Volledig scherm
De boormachine die de ‘verdachte’ bij zich had, was zwart © shutterstock

Agenten verwarren boormachine met vuurwapen en trekken wapens in Den Bosch

DEN BOSCH - Agenten hebben vanmiddag hun dienstwapens getrokken omdat ze dachten dat iemand met een vuurwapen rondliep vlakbij winkelcentrum De Helftheuvel in Den Bosch. Een detail: het ‘vuurwapen’ bleek een boormachine te zijn.

Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding dat er in Den Bosch iemand met een vuurwapen rondloopt. Wijkagent Marc de Wit vertelt op Twitter dat de 'verdachte’ al snel wordt gezien. ,,We zagen hem lopen met een zwart voorwerp in zijn hand", zegt De Wit.

Geen vuurwapen, maar een boormachine

De Wit en zijn collega trekken hun wapens en dwingen de man om het voorwerp op de grond te laten vallen en hem vervolgens te boeien. Toen bleek het vuurwapen een boormachine te zijn. Er werd niet geschoten bij het incident.

‘Zo heb je een rustige dienst...’

Ondanks het ongemak is het met de persoon die de boormachine had en de politie onderling goed geëindigd. En De Wit zelf kan er de humor nog wel van inzien: ,,Zo heb je een rustige dienst en zo sta je met je dienstwapen in je hand!”

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.