Volledig scherm
PREMIUM
Op het terrein van het JBZ mag vanaf 1 januari niet meer gerookt worden. © Linda Akkermans

Als ze het ziekenhuis uitkomt, móet ze een peuk. Maar ja...

DEN BOSCH - In het ziekenhuis mocht het allang niet meer, nu is de sigaret op het héle JBZ-terrein verboden. En dat snapt bijna iedereen, maar moeilijk is het soms wel.

Want júist hier, als ze voor de zoveelste keer het ziekenhuis uitkomt na weer een onderzoek of een gesprek met haar arts, snakt ze altijd gruwelijk naar een sigaret. Haar eerste steekt de Bossche Jolanda (56) ’s ochtends al op, na het ontbijt. Maar de rest van de dag rookt ze nauwelijks, nee echt niet. Drie misschien, hooguit. Maar als ze de draaideur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis door is, móet ze een peuk. Meteen. Als troost. Even ontstressen.

  1. Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    DEN BOSCH - Badminton in Nederland heeft -mede doordat wereldtoppers ontbreken- wel eens betere tijden gekend. De populariteit is tanende. Een uitvloeisel daarvan is dat de sport steeds vaker in verband wordt gebracht met ‘spruitjes en truttigheid’. Om tegenspel te bieden aan het ietwat suffige imago heeft badmintonvereniging De Maasshuttles iets ludieks bedacht: het organiseren van een blacklight toernooi. De fantasievariant vond zaterdagmiddag in Maaspoort Sports & Events gretig aftrek.