Volledig scherm
PREMIUM
Op het terrein van het JBZ mag vanaf 1 januari niet meer gerookt worden. © Linda Akkermans

Als ze het ziekenhuis uitkomt, móet ze een peuk. Maar ja...

DEN BOSCH - In het ziekenhuis mocht het allang niet meer, nu is de sigaret op het héle JBZ-terrein verboden. En dat snapt bijna iedereen, maar moeilijk is het soms wel.

Want júist hier, als ze voor de zoveelste keer het ziekenhuis uitkomt na weer een onderzoek of een gesprek met haar arts, snakt ze altijd gruwelijk naar een sigaret. Haar eerste steekt de Bossche Jolanda (56) ’s ochtends al op, na het ontbijt. Maar de rest van de dag rookt ze nauwelijks, nee echt niet. Drie misschien, hooguit. Maar als ze de draaideur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis door is, móet ze een peuk. Meteen. Als troost. Even ontstressen.

  1. Bijeenkomst in provinciehuis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmigranten voortaan internationals. Dat klinkt beter’

    Bijeen­komst in provincie­huis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmi­gran­ten voortaan internatio­nals. Dat klinkt beter’

    DEN BOSCH - Zelfs als de economische groei stilvalt, blijft in Noord-Brabant structureel grote behoefte aan arbeidsmigranten. Oorzaak: de uitstroom op de arbeidsmarkt door pensionering is groter dan de instroom van jonge werknemers. ,,Alleen al in de techniek lopen we eind 2020 tegen een tekort aan van 20.000 mensen. Arbeidsmigranten zijn dus geen probleem, maar bittere noodzaak.”