Vorig jaar begeleidden gidsen van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch 10.949 belangstellenden tijdens een beklimming van de Sint-Jan.
Volledig scherm
Vorig jaar begeleidden gidsen van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch 10.949 belangstellenden tijdens een beklimming van de Sint-Jan. © Thomas Segers

Animo voor stadswandeling met Kring-gids daalt; wel meer belangstelling voor beklimming Sint-Jan

DEN BOSCH - De animo voor stadswandelingen met een gids van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en begeleidde Kring-rondleidingen in de Sint-Jan neemt af. In 2017 maakten 10.547 mensen een stadswandeling via de Kring. Vorig jaar ging het om 9.748 mensen. 

  1. Herdenking coronaslachtoffers krijgt nauwelijks aandacht tijdens ‘versnipperde’ mis
    PREMIUM

    Herdenking corona­slacht­of­fers krijgt nauwelijks aandacht tijdens ‘versnip­per­de’ mis

    DEN BOSCH - Beter laat dan nooit. Afgelopen november zou in de Sint-Jan een herdenkingsmis ter ere van alle (Brabantse) coronaslachtoffers worden gehouden. Die ging toen niet door vanwege een ernstige toename van het aantal besmettingen. Maar nu dat gevaar goeddeels is geweken, kon de mis zondagmiddag alsnog op de agenda worden geplaatst. In de praktijk kwam het herdenkingaspect slechts mondjesmaat uit de verf, aangezien er ook nog andere ‘agendapunten’ de revue passeerden.