Arrestatieteam schiet bij aanhoudingen in Cromvoirt, verdachte in zaak ‘internetdating’ raakt lichtgewond

VIDEOCROMVOIRT - Bij de aanhouding van een 18-jarige Tilburger en een 19-jarige man uit Kaatsheuvel op de Loverensestraat in Cromvoirt heeft een arrestatieteam van de politie geschoten op een van de mannen. Een man raakte daardoor lichtgewond. Beide mannen worden volgens de politie verdacht slachtoffers te hebben gemaakt tijdens afspraakjes die zij maakten via datingapps. Een van de slachtoffers zou zijn mishandeld. 

Een arrestatieteam werd woensdag rond 14.15 uur opgeroepen. Met meerdere wagens werden de verdachten in de auto klemgereden. Een ruit van de auto ging daarbij kapot, maar het is onduidelijk of dit door een schot komt of dat de ruit is ingeslagen. 

Een man raakte gewond bij de aanhouding, waarbij ten minste een keer is geschoten. De politie kan nog niet bevestigen of hij gewond raakte door een schot en hoe ernstig zijn verwondingen zijn. Er was ook een politieheli ingezet, die een tijd boven het gebied vloog om te assisteren. 

Mishandeling na date

De mannen worden verdacht betrokken te zijn bij meerdere incidenten met online datingapps, waarbij slachtoffers zijn gemaakt. Dit gaat om een langer lopend onderzoek. ,,Zo is er iemand mishandeld na een afspraak, waarbij de verdachte vermoedelijk betrokken waren.” Ook wordt onderzocht of slachtoffers zijn afgeperst. De politie roept slachtoffers op zich te melden.

De recherche hoort de verdachten op een later moment in het politiecomplex. 

Volledig scherm
Kapotte ruit bij aanhouding door arrestatieteam in Cromvoirt © Bart Meesters
Volledig scherm
Arrestatieteam schiet op verdachte bij aanhouding in Cromvoirt © Meesters Multi Media
Volledig scherm
Politie sluit Loverensestraat af in Cromvoirt © De Kort Media
Volledig scherm
Arrestatieteam schiet op verdachte bij aanhouding in Cromvoirt © Meesters Multi Media