Auto in vlammen op in Den Bosch

DEN BOSCH - Aan de Schaloen in Den Bosch heeft maandagnacht een autobrand gewoed. De brandweer wist de brand snel te blussen, maar kon niet verkomen dat de auto door de brand verloren ging.

Nadat de brandweer de brand had geblust en was vertrokken, trof de politie langs het voertuig een lifehammer aan, een hamer die in noodsituaties gebruikt wordt om de ramen uit de auto te slaan. De politie vermoedt dat deze hamer is gebruikt om een van de ramen in te slaan.

Brandstichting wordt door de vondst van de hamer niet uitgesloten. Rond 02.45 uur, kort na de brand, verstuurde de politie een burgernet-bericht met de vraag om verdachte zaken die met de autobrand te maken zouden kunnen hebben te melden.

Volledig scherm
Autobrand Schaloen Den Bosch. © Meesters Multi Media / Bart Meesters.
Volledig scherm
Autobrand Schaloen Den Bosch. © Meesters Multi Media / Bart Meesters.
 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”