Yolande Ulenaers trad op 1 december 2018 aan als bestuursvoorzitter bij het Koning Willem I College. Wegens een verschil van inzicht met de Raad van Toezicht houdt ze het op 15 december alweer voor gezien.
Volledig scherm
Yolande Ulenaers trad op 1 december 2018 aan als bestuursvoorzitter bij het Koning Willem I College. Wegens een verschil van inzicht met de Raad van Toezicht houdt ze het op 15 december alweer voor gezien. © via Kw1C

Bestuursvoorzitter Koning Willem I College gaat na een jaar alweer weg

DEN BOSCH - Yolande Ulenaers houdt het alweer voor gezien bij het Koning Willem I College (KW1C). Als ze op 15 december afzwaait heeft ze er net een jaar opzitten. De voorzitter van het College van Bestuur verschilt van inzicht met de Raad van Toezicht als het gaat om de uitvoering van de toekomstige koers van het regionaal opleidingscentrum.

Volgens het KW1C gaan Ulenaers en de schoolleiding in goed overleg uit elkaar. Ze trad op 1 december 2018 aan als voorzitter College van Bestuur. Mede op verzoek van de Raad van Toezicht heeft zij zich geconcentreerd op een nieuwe koers. Over de hoofdlijnen hiervan bestond overeenstemming met de Raad van Toezicht, maar afgelopen zomer kwam een verschil van inzicht bovendrijven over de manier waarop dit in de praktijk moet worden gebracht.

Vlak na haar aantreden gaf Ulenaers, samen met Cor van Gerven het 2-koppig College van Bestuur vormend, aan twee pijlers te zien. Continuïteit - vasthouden wat goed is, zoals de topopleidingen en financiën - en doorontwikkelen. Onder meer door multidisciplinair te werken en meer aandacht voor ondernemerschap te hebben. 

Quote

Het Koning Willem I College is een mooie organisa­tie die ik zal blijven volgen.

Yolande Ulenars, Voorzitter Raad van Bestuur KW1C

Ulenaers, voor haar komst naar Den Bosch bestuursvoorzitter van de Scholengroep Rijk van Nijmegen, besloot uiteindelijk haar functie neer te leggen. Na haar vertrek op 15 december blijft ze beschikbaar als adviseur. ,,Ik kijk terug op veel mooie en inspirerende contacten met collega’s die willen meebouwen aan een sterk en toekomstbestendig Koning Willem I College. Verder ben ik de vele externe relaties die de organisatie een warm hart toedragen erkentelijk voor de goede samenwerking. Het Koning Willem I College is een mooie organisatie die ik zal blijven volgen.” 

Het KW1C gaat op zoek naar een nieuwe voorzitter. Tot die tijd springt een van de leden van de Raad van Toezicht bij.